Sunday, November 17, 2013

Dinozaurii au venit la Băneasa Shopping City

Grand Entertainment, divizia de leisure şi divertisment a Băneasa Developments, anunţă inaugurarea, în a doua jumătate a lunii noiembrie, a Grand Cosmos, un nou spațiu expozițional de amploare. Acesta va aduce expoziții tematice ce vor oferi noi perspective asupra unor lumi uitate sau greu accesibile. Expozițiile-eveniment vor oferi vizitatorilor o alternativă culturală cu rol educativ pentru toate vârstele.

“Dinozauri Giganți din Argentina”, prima expoziție găzduită de Grand Cosmos, reprezintă o premieră pentru Europa Centrală și de Est. În Băneasa Shopping City vor putea fi văzute, pe lângă reconstrucții ale dinozaurilor vechi de milioane de ani, oase și ouă fosilizate din timpul Mezozoicului. 
„Dinozauri Giganți din Argentina” prezintă istoria dinozaurilor argentinieni în toate etapele existenței acestora, descoperirile recente permițând o expunere cuprinzătoare a evoluției lor de la cel mai mic dinozaur din perioada Triasic și până la cele mai mari exemplare de la finalul Cretacicului. Vor fi expuși Panphagia Protos, dinozaur preistoric, vechi de 228 de milioane de ani și Austroraptor, al cărui schelet datează de-acum 70 de milioane de ani și este considerat unicul exemplar din lume de acest fel. În ultimele decenii, Argentina a fost țara unde s-au realizat unele din cele mai fascinante descoperiri de fosile din lume. În anii 90 cercetătorii au găsit aici rămășitele unui dinozaur de tip T-Rex, ce deține și în acest moment recordul de cel mai mare ierbivor descoperit vreodată.

Vizitatorii îi vor putea întâlni pe uriașii dinozauri argentinieni la Grand Cosmos timp de trei luni, până în februarie 2014.

Programul expozițional de la Grand Cosmos va continua în 2014 cu alte două evenimente de amploare:
- “Robot Zoo”, o incursiune în lumea roboților, urmată de
- „Planet Shark”, o expoziție ce aduce rechinii la București.

Grand Cosmos este situat în aripa de nord a Băneasa Shopping City, în cadrul Galeriei Feeria, și este parte a Grand Entertainment, divizie de leisure și divertisment a Băneasa Developments ce include și Grand Cinema Digiplex.


No comments:

Post a Comment

Comentarii