Despre B24Kids

B24Kids împlinește 8 ani

(actualizare vara 2018)

În toamna anului 2010, am început să adun pe B24Kids programe pentru copii: piese de teatru culese din programele teatrelor bucureştene pentru copii, spectacole de operă, filme, tot ce apărea cu numele de festival pentru copii, ateliere pentru copii, competiţii sportive, de bicicletă sau atletism pentru copii... etc. Pe scurt, o agendă artistică şi sportivă pentru copii. De aceea am şi numit-o atunci Gazeta culturală a copiilor.

Blogul avea atunci pagini dedicate următoarelor domenii, care ulterior au devenit postări, articole, rubrici în Gazetă:

- Cărţi pentru copii - literatură pentru cei mici, recomandări de cărți care apăreau pe piață, pe-atunci destul de timid, acum deja nu mai pot ține pasul cu aparițiile! Tîrgurile de carte abundă în titluri pentru cei mici de tot, pentru cei mai măricei și pentru adolescenți.

- Cărţi pentru părinţi - recenzii de cărţi de parentaj care, de asemenea, începeau să apară în 2010, iar acum, din fericire, sunt tot mai multe. Și de facturi diferite, desigur, de la parenting pe stil american, la parenting pe stil european, de la parenting pe stil personal, la antiparenting, de-a dreptul!

- Locuri de mers cu copiii - restaurante cu loc de joacă, parcuri, locuri de joacă etc. Sunt locuri despre care aflăm de la alți părinți, dar acceptăm și prezentări trimise chiar de proprietarii unor astfel de locuri.

- Spectacole pentru copii - prezentări de spectacole, cu distribuţie şi cronică de teatru. La început mergeam chiar noi la spectacole pentru copii, ulterior, pentru că fetele mele au crescut, am rărit participările noastre și am preluat comentarii sau prezentări de la alți spectatori, și chiar prezentarea spectacolului respectiv, trimisă de organizatori, compania de teatru sau actori.

- Competiţii sportive pentru copii - program, înscrieri etc. Am și participat la unele dintre ele, suntem mari susținători ai sporturilor practicate de copii, pentru sănătate, mai presus de orice.

Parenting:
Mai târziu, participând eu la evenimente pentru părinţi (conferinţe de parenting) şi vrând să le împărtăşesc şi părinţilor din comunitate idei, sfaturi de tot felul, am inclus şi aceste articole aici. De multe ori, fac Live Blogging de la acest evenimente.

Dezvoltare personală:
Tot aşa, cu timpul am constatat că nu doar copiii au nevoie de activităţi, ci şi părinţi. Activităţi pentru ei, conferinţe pentru ei, timp pentru ei. Ca să fii părinte bun trebuie mai întâi să fii adult bun, împăcat cu tine. Să creşti copii înseamnă să te creşti pe tine. Să te dezvolţi, la nivel psihologic şi spiritual.

Unele pagini apar online periodic, în funcţie de structura anului (şcolar):
- Şcoli de vară şi Tabere de vară
- Tabere de iarnă
- Şcoala Altfel
şi altele

Aşa că acum, în iunie 2018, B24Kids reprezintă o Gazetă pentru copii şi părinţi. Sau pentru copii de toate vârstele, de la 0 la 99 de ani, cum vreţi să o luaţi.


Notă pentru organizatorii de activităţi pentru copii:

Prin B24Kids, promovez activităţile dvs. Mi se pare normal să încercaţi să susţineţi, la rândul dvs., eforturile mele de a vă promova activitatea, în rândul părinţilor din comunitate. Vă mulţumesc pentru înţlegere şi vă stau la dispoziţie pentru detalii privind oferta de preţ, contract, factură, cont bancar etc. Pentru propuneri de parteneriate rog să trimiteţi email.

The Most Sociable Mom Blogger, by Nuk România, o campanie Creative Ideas.
La Social Media for Parents, iulie 2016

Pentru agenţii şi alţi intermediari:

Acesta este un site, un blog, este un proiect personal. Mă reflectă şi reflectă preocupările mele, experienţa mea, prietenii mei. Poate vă pare că timpul necesar ca să preiau un comunicat de presă cu "copy-paste" este scurt. Dar este timpul meu, iar timpul înseamnă bani. Şi mai precis, nici nu e vorba doar de timp: e vorba de comunitatea construită în jurul B24Kids, comunitate care, iată, are aproape 8 acum.

La SMfP 2016, alturi de colege de blogging.
În plus, articolele documentate necesită timp pentru informare, timp pentru editare, şi timp pentru diseminarea informaţiilor în comunitate - share, comentarii, chiar şi discuţii directe. Comunitatea B24Kids este una mică (comparativ cu altele, mult mai mari, existente), dar închegată, ne ştim aproape toţi între noi, iar rata de răspuns şi "engagement" este destul de mare.


Despre mine:

Am început să scriu pe blog hăt, prin 2008. Primele scrieri, pe site-ul Varia, s-au pierdut undeva, în meandrele Internetului, atunci când Google a decis să-mi închidă site-ul.

Din 2009 am scris o întreagă Blogonovelă, uneori mai tristă, alteori mai veselă, cu peripeţii de tot felul, cu poveşti cu iz turistic, de prin vacanţe, şi cu recomandări de carte, cu traduceri din site-uri externe şi cu relatări de întâmplări, cu recenzii şi depresii... şi alte de toate. 


Acum acolo funcţionează un fel de... grafo-terapie, de scris din nevoia de a scrie. Şi tot acolo puteţi găsi şi alte informaţii despre mine: cărţile pe care le-am tradus şi la ce edituri, articolele pe care le-am scris şi pentru ce reviste sau site-uri, proiectele la care am lucrat etc. Blogonovela rămâne un fel de jurnal personal.

De formaţie sunt filolog (clasicist) - facultate grea, dar frumoasă. Dar grea :) Și anul ăsta se fac 20 de ani de la finalizarea ei! Am terminat 3 masterate (ce să fac, dacă mi-a plăcut cartea?): în Studii Clasice la Universitatea Bucureşti (în 1999), PR și Comunicare la SNSPA Bucureşti (în 2002-2005), şi Istorie la CEU (Central European University, în 2004) Budapesta, Ungaria.

De profesie, am lucrat în presa scrisă - la cotidian economic (Ziarul Bursa), periodice (Bursa IT, SinteTIC etc), bilunar şi lunar de business IT (revistele eWEEK România, Channel Partner Româna), am făcut parte din echipa care organiza evenimentele ATC (Agora Technology Conference), Green IT şi eLiberatica.

Am scris și pentru alte site-uri. Am tradus o bibliotecă (mai micuță, but still!) de cărți, articole, postări, site-uri web, documente... etc etc. atît din engleză în română, cît și viceversa. Am tradus și filme pentru canale TV.

Pe Blogonovela găsiți lista aproape completă a cărților traduse, măcar.

Pe lângă jobul fulltime de soție și mamă, traduc (cărţi, articole, reviste etc)  pentru o serie de edituri şi reviste, şi îmi place să grădinăresc şi să croşetez pernuţe şi păturici colorate :)

Şi vă mulţumesc că îmi urmăriţi blogul!
Vă mulțumesc și pentru sugestii și orice fel de feedback.


Anca Cristina Ilie
email personal: ilieancacristina@gmail.com 
Facebook/AncaCristinaIlie
emailul blogului: B24Kids@gmail.com
Pagina blogului: Facebook/B24Kids

No comments:

Post a Comment

Comentarii