Monday, November 4, 2013

Activităţile toamnei la Fundaţia Calea VictorieiFundatia Calea Victoriei a pregătit în toamna aceasta o mulţime de cursuri pentru copii, prin programul Şcolii de Arte si Maniere.

Iată ce propun organizatorii:

Prin cursurile creative pe care le propunem, incurajam fiecare copil sa participe cu placere la diferite activitati, sa puna intrebari si sa isi dezvolte imaginatia. Spre deosebire de invatamantul formal, programele noastre constituie un spatiu al interactiunii, in care copiii se pot relaxa si pot invata lucruri noi intr-o forma neconventionala.

Iata programul atelierelor pentru copii pe care le organizam luna aceasta:

Din 9 Noiembrie, facem Primii pasi in Actorie. Atelier pentru copii (4-6 ani), alaturi de carismatica actrita Smaranda Caragea. Atelierul este gandit ca un curs de initiere in teatru pentru prescolari, care sa “puna la lucru” naturaletea si bucuria de joc a celor mici. Copiii se vor bucura de jocuri interactive si captivante, prin care isi vor dobandi puterea de concentrare, isi vor dezvolta capacitatea de a actiona, vor invata sa isi distribuie atentia si, nu in ultimul rand, sa asculte si sa raspunda concret.

In 16 noiembrie, la atelierul Descopera personajele de poveste prin Teatru (7-12 ani), actrita Marcela Andrei, cu o indelungata experienta de lucru cu copiii la Teatrul Ion Creanga, ii va indruma pe cei mici spre minunata lume a cartilor si a povestilor. Obiectivul principal al acestui curs este dezvoltarea interesului pentru lectura, prin intermediul exercitiilor preluate din arta actorului si adaptate pentru copii. In urma atelierului, copiii isi vor dezvolta limbajul, isi vor imbogati vocabularul si isi vor dezvolta expresivitatea faciala si fizica.

Tot din 16 noiembrie, incepem Ocolul Pamantului in cinci episoade – Atelier de pictura pentru copii (7-12 ani), sustinut de Maria Balan, artist plastic. Vom intalni, prin desen si pictura, cele mai spectaculoase peisaje ale lumii. Pe langa notiuni de pictura si desen, copiii vor avea ocazia sa-si fixeze in memorie, intr-o maniera non-conformista, repere importante pentru cultura lor generala. Vom descoperi viata din Africa si misteriosul Egipt, vom explora intinderile albe ale Antarcticii, peisajele cu Marele Canion si culmile Muntilor Himalaya.

La Atelier de Bune maniere si politete prin Teatru (7-12 ani), 16 noiembrie, Marcela Andrei ii va ghida pe cei mici prin labirintul regulilor si conventiilor sociale, cu ajutorul exercitiilor specifice artei teatrale. Prin joc si joaca, bunele maniere pot fi intelese si asimilate mai usor si placut de catre copii. Invatam impreuna cum sa facem cunostinta, cum sa ne prezentam sau cum sa ne comportam la masa, la scoala si in vizita. Cateva reguli esentiale – intelese si exersate din copilarie – ne pot ajuta in viata noastra de zi cu zi sa comunicam mai bine cu cei din jur si sa avem o existenta armonioasa. Atelierul se desfasoara de la ora 13.00 la 14.30.

Mai multe detalii despre atelierele noastre puteti gasi pe site-ul pentru copii www.scoaladeartesimaniere.ro. Ne puteti suna la mobil: 0723 167 892 si telefon fix: 021-321.30.22.


Înscrieri şi informaţii la contact@victoriei.ro

No comments:

Post a Comment

Comentarii