Wednesday, March 11, 2015

Insula misterioasă la Teatrul Ion Creangă



Teatrul Ion Creangă celebrează Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret cu un nou spectacol – „Insula Misterioasă”
„Insula misterioasă” este o poveste care hrăneşte fantezia. Este visul oricărui tânăr care îşi doreşte să inventeze unelte ingenioase şi să-și testeze cunoştinţele de geografie. E simbolul aventurii prin care descoperi lumea şi te cunoşti pe tine însuţi, vorbind despre curaj, despre rolul ştiinţei, despre natură şi despre umanitate.

Teatrul Ion Creangă se alătură teatrelor și companiilor teatrale care celebrează, pe data de 20 martie, Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret, o zi specială, salutată anual cu noi programe și proiecte menite să le ofere celor mai mici dintre spectatori experiențe memorabile și electrizante. O astfel de experiență, plină de aventuri și suspans, este și noua producție a Teatrului Ion Creangă – „Insula Misterioasă” – un spectacol care aduce pe scenă aventurile și misterele romanelor lui Jules Verne.

Dramatizat de Elise Wilk, „Insula Misterioasă” amintește de Robinson Crusoe şi Indiana Jones, de jocurile de aventură în care trebuie să fii tot timpul atent la indicii pentru a ști ce se va întâmpla în continuare. Iar întâlnirea cu eroii lui Jules Verne este într-adevăr una inedită: personajele coboară de pe scenă, se apropie sau se îndepărtează de public, folosind neconvenţional sala teatrului. Astfel, cu ajutorul efectelor sonore şi al proiecţiilor, spaţiul se transformă în universul unei insule misterioase și izolate din Pacific.

Premiera este programată pe data de 17 martie, ora 19.00, aceasta dând startul unui maraton TIC de 10 spectacole ce vor avea loc în perioada 17-21 martie, cu ocazia Zilei Internaționale a Teatrului pentru Copii. Premiera, găzduită de Teatrul Excelsior, va fi precedată de expunerea machetelor-vulcan realizate de elevi ai Școlii Step by Step, partener al Teatrului Ion Creangă.

Deşi nu este inclus în programa şcolară, Jules Verne este în continuare unul dintre cei mai populari autori de literatură pentru tineri, opera sa vastă influențând numeroase generații de cititori. De-a lungul timpului, multe dintre fanteziile imaginate de romancier au devenit realitate, iar poveștile sale – transpuse și adaptate pentru scenă, pentru micul ecran sau pentru sala de cinema – continuă să fascineze și să hrănească fantezia tinerilor, vorbind despre curaj, despre știință, natură și umanitate.

Insula misterioasă - Regia: Theodor-Cristian Popescu | Scenografia: Mihai Păcurar | Light design: Lucian Moga | Sound design: Yves Chamberland | Cu: Cezar-Vlad Popescu, Voicu Hetel, Mihai Cojocaru, Oliviu-Cristian Bughiu, Daniel Tudorică şi Ionuţ Antonie | Spectacol adresat copiilor cu vârsta peste 7 ani | Durata: 1h15min

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Piața Amzei, nr. 13) și în rețeaua Eventim, online pe www.eventim.ro, și la sediul magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas.

Detalii şi informații suplimentare sunt disponibile pe website-ul www.teatrulioncreanga.ro și Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

No comments:

Post a Comment

Comentarii