Thursday, March 26, 2015

Caravana muzeelor revine la Şcoala Altfel 2015


Global Mindscape anunţă:

Pentru că anul trecut a fost o bucurie pentru noi să organizăm ateliere chiar în instituţiile de învăţământ pentru un număr impresionant de mare de copii (aproximativ 500 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani) pe parcursul Săptămânii Școala altfel, în cadrul proiectului Caravana muzeelor pentru şcoli şi grădiniţe, iată că aşteptăm cu nerăbdare şi ediţia din 2015! 

Atelierele sunt realizate de Global Mindscape în colaborare cu Anaid Art Gallery, Fundaţia Löwendal şi Muzeul Municipiului Bucureşti, iar ultima zi în care se pot face programări este 31 martie.

Deoarece este important ca, prin intermediul acestor activităţi, copiii să-şi cunoască mai bine oraşul, să se familiarizeze cu peisajul cultural contemporan şi, nu în ultimul rând, să experimenteze tehnici artistice inedite, pentru Săptămâna Școala altfel 2015 (6-10 aprilie) am diversificat tematica. Astfel, am păstrat printre propunerile noastre temele apreciate la ediţiile anterioare, respectiv Peripețiile lui Ulise, Bijuterie de legendă şi Puterea reclamei, ateliere inspirate de arta contemporană românească, realizate de către Global Mindscape în colaborare cu Anaid Art Gallery, la care am adăugat o temă care a avut succes la activităţile dedicate copiilor înscrişi de părinţi, Despre marionete, desfăşurată în colaborare cu Fundaţia Lӧwendal. În cadrul acestui atelier copiii vor observa modul în care lumea artei și cea a teatrului s-au împletit în creația artistului de origine danezo-rusă George baron Lӧwendal şi își vor imagina personaje și aventurile acestora.

În plus, copiii îşi vor cunoaşte mai bine oraşul prin intermediul unor ateliere inedite, organizate în colaborare cu Muzeul Municipiului Bucureşti. Printre acestea se numără De la Curtea Veche la Palatul Suţu, Viaţa cotidiană în picturile lui Theodor Aman şi Colecţia doctorului George Severeanu. Se adaugă temele prin care vom afla poveştile unor familii interesante: Storck, o apreciată familie de artişti, importantă pentru evoluţia artei româneşti în secolele al XIX-lea şi al XX-lea, familia Nottara, din care a făcut parte una dintre personalităţile teatrului românesc, actorul Constantin I. Nottara, dar şi familia Macovei, cea care a alcătuit de-a lungul timpului o valoroasă colecţie de artă, care completează colecţia de opere realizate chiar de către pictoriţa Ligia Macovei.

Cadrele didactice interesate sunt invitate să ne contacteze la: caravana.muzeelor@gmail.com, 0724.083.932 (Angelica Iacob)

Mai multe detalii pe blogul special dedicat proiectului Caravana muzeelor:
https://caravanamuzeelor.wordpress.com

No comments:

Post a Comment

Comentarii