Tuesday, March 22, 2016

Atelier de învăţare prin joc

Asociația Română de Psihanaliză a Legăturilor de Grup și Familie propune atelierul "Să învățăm prin joc". Acesta se adresează copiilor în vârstă de 4-7 ani și își propune să îmbine libertatea de exprimare și de acțiune, prezente în cadrul jocului, și anumite cerințe educaționale pentru formarea și dezvoltarea:

1. Psihomotricității: exerciții de identificare-discriminare a elementelor componente ale schemei corporale, exerciții de identificare și discriminare obiectuală și/sau imagistică, exerciții de apreciere a pozițiilor spațiale simple, exerciții de identificare a momentelor zilei/a zilelor săptămânii/anotimpurilor

2. Formarea și exersarea gesturilor manuale și fundamentale și a coordonării motrice: exerciții elementare de rupere/lipire/îndoire/modelare/rasucire/șnuruire/tăiere/înodare precum și exerciții de prehensiune (prindere corectă a instrumentelor de scris), divertisment grafic exprimat în zigzaguri în formă de linii, linii frânte, linii curbe, hașururări în spații determinate sau desen după șablon.

3. Dezvoltarea limbajului: exerciții de denumire a unor imagini cu proprietăți contrare, exerciții de denumire a unor profesii, materiale, unelte, mijloace de transport, fructe, legume, exerciții de vorbire independentă, exerciții de povestire dupa imagini.

În cadrul sedințelor vor fi utilizate ca metode de lucru jocurile tematice și tehnici expresive creative cum sunt: desenul, colajul, modelajul și pictura.

Atelierul include 10 sedințe individuale, cu o frecvență de 2 sedințe pe săptămână ce vor avea o durată de 50 de minute/sedință. Costul unei sedințe este de 50 lei.

Inscrierea se realizează în urma unei întâlniri familiale stabilite prin programare.

Locul de desfașurare este: Educational Development Help, Str Slavești nr. 3

Informații și înscrieri: Psihopedagog Ioana Cozma - ioanaeduhelp@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Comentarii