Wednesday, October 9, 2013

Shakespeare vine la Fundaţia Calea Victoriei

William Shakespeare şi minunata poveste a teatrului elisabetan - este titlul unui nou atelier la Fundaţia Calea Victoriei. Iată anunţul organizatorilor:

Dragi copii ati fost vreodata la teatru? Sunteti curiosi sa aflati cum se amuzau oamenii acum patru sute de ani? Vreti sa descoperiti secretele unui dramaturg, care a fost deopotriva actor si creator?

Daca v-am starnit interesul si doriti sa descoperim, in joaca, fascinanta istorie a teatrului elisabetan, va invit la un eveniment dedicat lui William Shakespeare. Cu ajutorul a nenumarate imagini si povesti, vom afla cum se scria o piesa in epoca reginei Elisabeta, cum se organiza o companie de teatru si cine erau actorii.

Vom incerca sa descoperim care erau sursele de inspiratie pentru dramaturgi si cum au fost elaborate diverse piese de teatru, care se mai joaca si astazi. Dupa ce ne vom familiariza cu Anglia reginei Elisabeta, nu vom uita nici despectatori. Cine erau ei? Nobili sau oameni obisnuiti? Copiii mergeau la teatru? Nu vom uita nici de teatrele londoneze, din epoca, poveste noasta pornind de la faimosul Globe.

La final, cu ajutorul unei carti gandite special pentru voi (Charles si Mary Lamb, Povestiri dupa piesele lui Shakespeare) vom incerca sa aflam istoria unor personaje celebre din teatrul elisabetan si sa ne familiarizam cu aventurile spiridusilor Ariel si Puck.

Scopul atelierului este sa stimuleze imaginatia celor mici si sa ii familiarizeze cu o epoca istorica.

Lector: Monica Neatu
Data: 19 Octombrie 2013; Ora: 11:00
Varsta Minima: 8 ani
Varsta Maxima: 12 ani
Cost: 30 ron; Cost redus (card fidelitate): 25 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr 40 etaj 1
Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul organizatorilor aici.

No comments:

Post a Comment

Comentarii