Wednesday, October 23, 2013

Otilia lansează colecţia de cursuri toamnă-iarnă



Cursuri pentru parinti
Noiembrie - Decembrie 2013

Otilia Mantelers, binecunoscuta organizatoare de cursuri pentru părinţi, ca să le fie mai bine copiilor, anunţă cursurile pentru toamna aceasta. Iată ce cuprind acestea:

Am programat cursurile toamnei cu mine, cursuri care imi sunt tare dragi si din care imi face mare placere sa va impartasec cateva povesti. Dupa un an de studiu si practica cu organizatia Hand in Hand Parenting, sunt fericita ca am obtinut calificarea Parenting by Connection Instructor. Inseamna foarte mult pentru mine faptul ca pot raspandi un mod atat de frumos de a fi alaturi de copiii nostri.

Incep cu o poveste despre puterea terapeutica a jocului.

Teama de separare

Un joc terapeutic adaptat de la mentorul meu in joc, Larry Cohen, pe care il fac cu copiii care simt teama de separare este unul in care suntem cel putin trei persoane: copilul, parintele pentru care a simtit prima oara teama de separare si cu mine. Surprind momentul in care parintele si copilul sunt imbratisati si ma duc catre ei cu o voce foarte lejera:

"Hmmmm...nu prea imi place mie ce fac tata asta si baietelul lui aici! ce-i cu imbratisarile astea la ei? ma duc sa ii despart. Ia sa incerc!"

In momentul acela copilul se agata si mai tare de parinte, iar eu incerc sa "fur" copilul, tragand usor de el. Nu reusesc, desigur, spre marea mea stupoare!
"Mai, sa fie! Baietelul si tati sunt nedespartiti! cum se poate asa ceva?"



Copilul (dar si parintele) rade cu multa pofta. Rasul lui ii descarca tensiunea legata de separarea de parinte. "Mai vreau!" imi zice.
Da...acolo e locul care doare...separarea...Rade. Mai incerc o data. Iar nu reusesc. Ca sa cresc rasul eliberator ma duc sa caut si alte instrumente. Iau o sfoara, incerc sa leg pe parinte sau pe copil de picior de el si...supriza: ma leg pe mine! Nu-s buna de nimic! nu reusesc sa despart acest copil de parintele lui, spre marea lui fericire!

Curs Joc si Emotii (Playful Parenting)

Da, si parintii pot invata terapia prin joc! Cursul de Joc si Emotii are ca tema centrala descifrarea comportamentului si intelegerea emotiilor copiilor. Cursul ofera multiple situatii de joc care le confera parintilor aptitudini cu care sa isi ajute copiii:
sa isi exprime trairile (teama, fericirea, gelozia, mandria etc) prin intermediul jocului
sa depaseasca frici si anxietati
sa capete incredere in sine si putere interioara
sa treaca peste momente dificile gen: inceputul gradinitei sau al scolii, aparitia unui fratior, separarea parintilor, mutarea in alta casa, disparitia unei persoane apropiate
cuvintele urate
situatii gen “te urasc, mami!”, sau "nu vreau sa dorm decat cu tati"
limitele....le punem? cum? care e rostul lor? Despre jocuri vorbim in primele doua sesiuni de curs.

In ultimele doua sesiuni vorbim despre cum ascultam crizele de furie si de plans. Cu jocuri de rol. Uite asa:




si asa.



(foto: Mama Coase, in timpul cursului Joc si Emotii la Constanta)

Mai multe detalii despre curs vezi aici.

Bucuresti
marti seara 12, 19 noiembrie, 3, 10 decembrie 2013 orele 18.30-21.30
cost: 350 RON / persoana pentru intreg cursul. Sotul/sotia are 30% reducere.
Locatie: Naste cum Simti (Galeria Occident), zona Victoriei, str Occidentului nr 11.
Contact: aici | Email: aici | Tel: 0749 316 294

Workshop Agresivitate

Cand copilul nostru loveste, musca sau impinge alti copii, noi, parintii ne simtim speriati: "Ce se va ajunge de copilul meu? Cum de a ajuns asa? Ce am gresit?". Cu totii am observat ca nu au mers discutia rationala cu copilul, explicatiile, morala, amenintarile, santajul...De ce nu au mers? Fiindca cu aceste reactii ale noastre nu am adresat decat comportamentul copilui, si nu emotia care sta la baza comportamentului agresiv.

De cele mai multe ori, agresivitatea copiilor ascunde o frica mai noua sau mai veche. La workshopul de agresivitate vom detalia instrumentele Hand in Hand Parenting de ascultare a copiilor si a parintilor, cum ar fi: staylistening, jocul preferat al copiilor care au comportament agresiv (joc care e diferit in functie de teama originara).

Si pentru ca relatia dintre parinte si copil este ca un dans (un pas al copilului influenteaza pasul parintelui si vice-versa), vom vorbi si despre povestea noastra, a parintilor legata de agresivitate. Fiindca e la fel de importanta ca si a copilului.

Bucuresti
miercuri 4 decembrie de la 18.30-21.30
cost: 90 RON / persoana
Locatie: Naste cum Simti (Galeria Occident), zona Victoriei, str Occidentului nr 11.

Brasov
Conferinta Agresivitatea Copiilor, organizata de Academia Heidi detalii pe http://www.academiaheidi.ro/cursuri-pentru-parinti/agresivitatea-copiilor/

Contact: aici | Email: aici | Tel: 0749 316 294


Listening Partnership for Parents

Multi dintre noi stim exact ce trebuie sa facem pentru a avea copii fericiti, pentru a avea o relatie calda si frumoasa cu copiii nostri. Insa de multe ori ne surprindem ca, desi stim toate instrumentele, atunci cand ne depaseste o situatie, tipam si ii speriem pe copiii nostri.

Hand in Hand Parenting vine cu un instrument practicat de peste 25 de ani in intreaga lume, Listening Partnership pentru parinti. Un instrument terapeutic de ascultare pe care, daca il programam in rutina noastra, la fel ca si gatitul sau spalatul vaselor, ne va imbunatati cu mult munca de parinti si ne va ajuta sa ne debarasam de trecutul nostru, care de multe ori sta in calea relatiei noastre cu copiii.

In cadrul acestui atelier de practica, vom povesti despre Listening Partnership, il vom exersa in grup si vom avea o experienta minunata de caldura, empatie si refugiu.
marti 5 noiembrie de la 18.30 - 21.00
vineri 8 noiembrie de la 10.00 - 12.30
cost: 90 RON / persoana
Locatie: Naste cum Simti, zona Unirii, str Episcop Chesarie nr 6

Contact: aici | Email: aici | Tel: 0749 316 294


Lansare de carte in Colectia Parentaj, la Editura Herald

Cu ocazia targului de carte gaudeamus, Editura Herald va lansa doua carti absolut superbe si pline de emotie si stiinta in colectia Parentaj, colectie a carui coordinator am marea onoare si bucurie sa fiu: The Drama of the Gifted Child, a lui Alice Miller siParenting from the Inside Out, a lui Daniel Siegel. Alaturi de editorul Herald, Gabriela Deniz, va asteptam duminica 24 noiembrie de la ora 12.00 - 12.30 pentru a povesti despre aceste doua minunatii de carti!

Conferinta Joc - Comunicare - Conectare la Brasov

Alaturi de prietenele mele Antonia Noel (consultant si trainer in comunicare relationala Espere) si Monica Reu (trainer de comunicare non-violenta), vom sustine aceasta conferinta in Brasov, pe 14 decembrie 2013, la invitatia lui Horia Ologu de la FastTrackKids Brasov.

No comments:

Post a Comment

Comentarii