Asociaţia pentru Comunicare Non-Violentă vă reaminteşte de vizita şi conferinţa lui Alfie Kohn la Bucureşti. Iată înştiinţarea primită de la ACNV, organizator al evenimentului alături de Totul despre mame:
Cu mare bucurie vă anunţăm sau, după caz, reamintim, de apropiata vizită a lui Alfie Kohn la Bucureşti. Pentru a face posibil acest eveniment, Asociaţia pentru Comunicare Non-violentă şi-a unit forţele cu Totul despre Mame, cea mai amplă platforma pentru părinţi din România la ora actuală.
16 noiembrie este ziua când Alfie va poposi la Hotelul Intercontinental cu două conferinţe:
- 10:00 - 13:00 Şcolile pe care le merită copiii noştri - Educaţie progresistă versus învăţământ tradiţional
- 15:00 - 18:00 Unconditional Parenting - Importanţa iubirii necondiţionate în educarea copiilor
Detalii şi înscrieri aici: http://www.totuldespremame.ro/evenimente/conferintele-alfie-kohn
Despre Alfie Kohn
Revista Time îl consideră “poate cel mai vehement critic al ideilor fixe din educaţie cu privire la note şi teste standardizate.” Criticile pe care el le aduce competiţiei şi recompenselor au dus la o schimbare de perspectivă în rândul dascălilor, părinţilor şi managerilor din Statele Unite şi din multe alte ţări. Kohn a fost invitat în sute de emisiuni radio şi TV, printre care Today Show, şi a avut două apariţii în cadrul show-ului Oprah. A fost personajul principal al multor articole din Washington Post şi Los Angeles Times, iar munca lui a fost discutată şi prezentată în multe alte publicaţii de profil.
Kohn este invitat să susţină conferinţe la Universităţi, şcoli, organizaţii de parenting şi corporaţii. Pe lângă faptul că vorbeşte în mod regulat la conferinţele naţionale pe teme educaţionale, el conduce, de asemenea, ateliere pentru cadre didactice şi administratori de şcoli.
Alfie Kohn este unul dintre cei mai împătimiţi susţinători ai educaţiei progresiste şi, totodată, unul dintre marii critici ai sistemului “tradiţional” de educaţie. Pe baza unor studii şi cercetări ale căror rezultate sunt astăzi accesibile tuturor, el pune sub semnul întrebării eficienţa şi beneficiile unor practici şi teorii adânc înrădăcinate în şcoală şi parenting, precum disciplina obţinută prin impunerea autorităţii, competiţiile între copii, testele standardizate, temele pentru acasă, pedepsele şi recompensele. Influenţat de munca psihologilor John Dewey şi Jean Piaget, el propune părinţilor şi cadrelor didactice o nouă abordare şi o viziune revoluţionară asupra educaţiei. |
|
No comments:
Post a Comment
Comentarii