Wednesday, October 9, 2013

Cu tradiţiile la târg

Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism în parteneriat cu ROMEXPO invită pe cei mici şi cei mari, deopotrivă, la prima ediţie a Târgului Naţional pentru Artizanat şi Meştesuguri.

Târgul va avea loc în perioada 16-20 octombrie şi se bucură de prezenţa a 200 dintre cei mai pricepuţi meşteşugari din ţară.

Târgul Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri a fost organizat cu scopul de a susţine micii meşteşugari în promovarea produselor proprii, autentice româneşti, dar şi pentru a împărtăşi publicului din tradiţiile de odinioară. Timp de 5 zile, bucureştenii vor putea achiziţiona obiecte şi produse tradiţionale şi vor putea lua parte la atelierele de lucru special create de către meşterii artizani.

"Avem o ţară plină de tradiţii, de oameni talentaţi şi meştesugari pricepuţi, aşa că trebuie să aducem în faţa publicului toate acestea. Prin intermediul acestui eveniment, în care partea expoziţională şi evenimentele se completează reciproc, ne propunem să aducem în prezent aceste tradiţii şi produsele rezultate, reamintind vizitatorilor bogata moştenire culturală pe care o avem”, declară doamna Maria Grapini, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism.

Pe parcursul fiecarei zile, in cadrul standurilor, expozantii vor da ocazia vizitatorilor nu numai sa achizitioneze produsele finite, dar si sa inteleaga modul in care acestea sunt realizate, care sunt materialele folosite si cat de importanta este transmiterea mestesugului din generatie in generatie.

În cadrul evenimentului vor putea fi regăsite obiecte precum: covoare ţesute manual, ii, tapiserii, ştergare, dantelarie, ceramică tradiţională, păpuşi folclorice, măşti, articole din lemn, sticlă, piele, fier etc.

Programul de vizitare al Târgului Naţional pentru Artizanat şi Meşteşuguri:
16 – 20 octombrie 2013, între orele 10.00 şi 18.00
Pret bilet de acces: 15 lei
Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: www.aippimm.ro

No comments:

Post a Comment

Comentarii