Thursday, May 30, 2013

Conferinţe pentru copii, la Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” şi Uninvented Kids, partea mai mică şi mai zglobie a companiei Uninvented Theatre, lansează pe 2 iunie 2013 un concept nou în România: conferinţele pentru copii (preşcolari şi şcolari), susţinute de către cercetătorii Muzeului şi păpuşi de tip “Muppets”.

Interactive, pline de întrebări şi răspunsuri surprinzătoare, bogate în informaţii accesibile, fixate în memoria participanţilor prin dialog cu păpuşile, originalele conferinţe îi vor purta pe copii prin fascinanta biodiversitate a Pământului.

Duminică, 2 Iunie, începând cu ora 11.00, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită toţi preşcolarii şi şcolarii mici la o conferinţă inedită, dedicată puilor mamiferelor şi relaţiei dintre „părinţii” din lumea animalelor şi progeniturile lor.

Conferinţa, intitulată „Dragii mamei”, reprezintă, de fapt, un dialog activ între copiii prezenţi în sală şi Ana-Maria Diaconescu, muzeograf, şi cei doi asistenţi ai săi, Dodi şi Roni. Dodi este un urs polar căruia îi dă viaţă Anamaria Crăciun, iar Roni este prietenul său vorbăreţ, însufleţit de Ana Cucută, reprezentantă a Uninvented Theatre. După o călătorie de doi ani prin habitatele Terrei, neînfricaţii „exploratori” Dodi şi Roni se întorc pentru a împărtăşi copiilor descoperirile lor extraordinare din lumea plantelor şi a animalelor. Simpaticul ursuleţ Dodi şi vorbăreţul lui prieten, Roni, îi aşteaptă pe copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani la o întâlnire cu Ana-Maria Diaconescu şi puii mamiferelor.

Această conferinţă este prima din cadrul unui ciclu complet care se va continua din septembrie şi va prezenta copiilor, la „Antipa”, la fiecare 2 săptămâni, în cadrul unei noi „Întâlniri cu Ana, Dodi şi Roni”, un alt subiect de dialog, motiv de joacă şi ocazie de a învăţa despre cei cu care împărţim Planeta.

No comments:

Post a Comment

Comentarii