Monday, May 28, 2012

Creşte prin artă la Cişmigiul copiilor

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” va participa în data de 2 iunie 2012 la evenimentul „Cişmigiul Copiilor”, organizat de ArCuB. Echipa „Creşte prin Artă!” îi va aştepta pe cei mici la două ateliere de creativitate, invitând copiii la jocuri interactive, concursuri muzicale şi de actorie, precum şi la pictură şi origami
Atelierele„Creşte prin Artă!” vor avea loc pe Insula Veseliei

Evenimentul „Cişmigiul Copiilor” este organizat anual de ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Bucurestiului. Timp de 10 ore, copiii sunt aşteptaţi la activităţi variate, de la spectacole cu mimi, jongleuri, statui vii şi magicieni, la ateliere, jocuri şi concursuri, care vor avea loc în toate zonele parcului. Copiii vor putea construi păpuşi, vor învăţa să faca Origami şi vor putea modela şi desena alături de artişti plastici.

În data de 2 iunie, vă aşteptam la „Cişmigiul Copiilor”, la următoarele ateliere „Creşte prin Artă!”:



Atelier de Jocuri si Concursuri – Micii Artişti
Coord.: Mioara Ifrim
Durata: prima serie orele 11.00 – 12.00; a doua serie orele 12.00 – 13.00,
Atelierul este coordonat de Mioara Ifrim, solista si actrita a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” si imbina in mod imaginativ elementele de baza ale artelor performative –actorie, cantec, interpretare muzicala si mima. Intalnirea este conceputa sub forma unui concurs intre doua echipe, care vor trece, pe rand, prin mai multe probe amuzante si creative: interpretare muzicala in cadrul unei orchestre improvizate, probe de dexteritate si indemanare, proba de mima si dictie. Activitatile sunt gandite astfel incat sa ii incurajeze pe copii sa isi foloseasca imaginatia si sa isi dezvolte abilitatile sociale, prin joaca in echipa si interactiune.



Atelier pentru Maini Dibace: Pictura si Origami
Coord.: Ioana Schiau si Gloria Apostol
Durata atelier: orele 13.00 – 14.00 

La atelierul de pictura si Origami, copiii vor explora lumea culorii, jucandu-se cu pensulele, culorile tempera si acuarelele. Mai mult, acestia vor putea invata despre traditia Origami (din japoneza, „hartie pliata”) si vor face din hartie speciala cocori si cele mai frumoase flori. Atelierul urmareste sa dezvolte dexteritatea copiilor si simtul lor artistic.

Pentru mai multe detalii despre eveniment si despre activitatile „Creste prin Arta” găsiţi pe blogul proiectului www.cresteprinarta.blogspot.com.

No comments:

Post a Comment

Comentarii