Thursday, September 14, 2017

Flautul fermecat și Salonul de scenografie, în weekend la OCC


Odată cu începerea anului școlar, Opera Comică pentru Copii a deschis weekendul trecut (9-10 septembrie) stagiunea 2017-2018 cu spectacole îndrăgite din stagiunile trecute și cu premiere din toate genurile artistice. 
Astfel, și în weekend-ul 16-17 septembrie cei mici sunt invitați la reprezentații ale operei „Flautul fermecat” de W. A. Mozart, la Sala Mare. În plus, așa cum am mai anunțat deja aici, tot în weekendul ce vine, pe 16 și 17 septembrie, de la ora 18:30, respectiv 10:00 va avea loc premiera operei „Bastien și Bastienne” de W. A. Mozart, recomandată copiilor de peste 3 ani.

Lista premierelor din luna septembrie continuă cu spectacolul „Lumea păpușilor” după baletul clasic „Coppelia”, cu un libret scris de Charles-Louis-Étienne Nuitter și pus în scenă prima oară la Opera din Paris, în 1870. La București, spectacolul, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș, se va juca începând cu 22 septembrie, în Sala Mare.

Salonul Mozart își așteaptă micii spectatori într-un spațiu renovat, cu îmbunătățiri realizate pe măsura nevoilor publicului tânăr. Pe 16 și 17 septembrie copiii sunt invitați la „Salonul de scenografie”, un atelier interactiv în care cei mici descoperă secretele creării unui spectacol sub îndrumarea scenografei Bogdana Pascal, iar apoi se vor întâlni cu „Directorul de teatru”, o punere în scenă ingenioasă după opera omonimă a lui W. A. Mozart, semnată de regizorul Cristian Mihăilescu.

După spectacolele din weekend va continua programul de mare succes „În spatele cortinei”, care va fi îmbogățit cu mai multe puncte de atracție și mai mulți ghizi din personalul Operei Comice pentru Copii.

Părinții pot achiziționa abonamente pentru întreaga stagiune a Operei Comice pentru Copii, care cuprind locul asigurat la 10 reprezentații și un puzzle sau un program de sală la spectacole. Cei care cumpără abonamente primesc cadou intrări la evenimentele din Sala UnderGrant și Salonul Mozart, un tur în spatele cortinei și intrarea la o Gală a Operei Comice pentru Copii.

Amănunte despre toate cele 45 de titluri programate până la finalul stagiunii, plus alte detalii interesante puteți găsi pe site-ul instituției, www.operacomica.ro, pe pagina de Facebook sau pe aplicația OCC.

No comments:

Post a Comment

Comentarii