Monday, September 18, 2017

Carina pe drumul spre casă se oprește la Teatrul OdeonÎn perioada septembrie-octombrie 2017, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă organizează, în parteneriat cu Teatrul Odeon, o serie de zece reprezentații ale spectacolului Carina pe drumul spre casă, la Sala Studio a teatrului. 

Organizatorii își propun prin acest proiect, pe lângă formarea unui nou public în sfera teatrală, să ofere copiilor aflați în situații socio-economice dificile, cu vârsta între 6 și 11 ani, oportunitatea de a viziona un spectacol de teatru în cadrul unui teatru profesionist. Carina pe drumul spre casă – Modul educațional pentru copii este un proiect cultural finanţat de Primăria Capitalei, prin ARCUB, în cadrul programului Bucureşti - Oraş participativ 2017.

Reprezentațiile spectacolului Carina pe drumul spre casă încep în weekend-ul 23-24 septembrie și continuă în luna octombrie, iar accesul este gratuit pentru toți micii spectatori și însoțitorii lor. Cu sprijinul Asociației “Ana și Copiii” și al Policy Center for Roma and Minorities acest spectacol va putea fi vizionat de grupuri de copii care au mai rar sau chiar deloc șansa de a merge la teatru.

Până în prezent, Carina pe drumul spre casă a fost itinerat în 5 instituții de învățământ din București în toamna anului 2016, cu sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei, prin ARCUB, în cadrul programul București – Oraș in-vizibil 2016. Dat fiind succesul pe care l-a avut în rândul micilor spectatori din București, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă a organizat în primăvara anului 2017 un turneu al spectacolului în orașele Arad, Timișoara, Buzău și Constanța, cu sprijin financiar din partea Administrației Fondului Cultural Național. Inițiatorii proiectului își doresc să asigure continuitatea acestui spectacol pentru a expune un număr cât mai mare de copii la un act cultural de valoare ce stimulează creativitatea și îi apropie de orașul în care trăiesc.

Spectacolul spune povestea Carinei, o fetiță care se pierde de părinții ei într-unul din mall-urile orașului unde locuiește. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experiență unică, prin care reușește să descopere un oraș neștiut până atunci. Un oraș colorat, care conține un pic de magie, un pic de muzică și un pic de… nebunie urbană.

Spectacolul este creat de o echipă de artiști tineri, interesați de zona educației non-formale prin teatru. Atât scenarista-regizor Oana Răsuceanu, cât și actorii Irina Velcescu, Adina Lucaciu și Andrei Barbu au activat și continuă să o facă în zona educației culturale prin teatru, colaborând în trecut pentru o serie de spectacole de teatru dedicate copiilor. Echipa de creație a spectacolului este întregită de scenografa Anca Lazăr – care semnează decorul și costumele și de Petre Ancuța – care a compus muzica originală.

Pentru reprezentațiile din data de duminică, 24 septembrie, de la orele 11.00 și 18.00 invitațiile se vor ridica de la casa de bilete a Teatrului Odeon, sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 11.30, în limita locurilor disponibile.

No comments:

Post a Comment

Comentarii