Tuesday, March 28, 2017

O singură cremă, mai multe utilizări (P)

Am cumpărat cu puţin timp în urmă un tub de cremă Cutaden, pentru un ... pârdalnic de coş, apărut pe fruntea pre-adolescentei mele. Cea mare, că tot pre-adolescentă e şi cea mică, de fapt. Ce repede trece timpul ăsta, când eşti mamă! Primii paşi, primele cuvinte, primul dinte... şi primul coş.

Prea devreme, mi-a trecut prin cap. Nu-s pregătită să fiu mamă de adolescentă! Nu încă! Păi eu îmi amintesc ca şi cum ar fi fost ieri vremea când dădeam cu cremă funduleţul roşu, sau bubiţele de orice fel, căpătate pe la locurile de joacă sau de la diverse înţepături!

Orice mamă ar prefera să ia asupra ei durerea propriului copil. Cam aşa mă simţeam şi eu când le vedeam atunci pielea înroşită, sau le vedeam, mai mari puţin, scărpinându-se şi riscând să infecteze rănile. Sau când nu puteau dormi de durerea noilor dinţişori apăruţi, care venea la pachet cu funduleţ roşu, de la scaunele dese şi acide.

Foloseam tot felul de creme, încercam să mă informez cât mai bine, să fiu la curent cu tot ce apare sănătos pentru bebeluşii mei. Nici nu-mi mai amintesc tot ce citeam, ce aflam, ce foloseam.
Însă felul în care arătau fesierii lor când le scoteam scutecele, în anumite momente, când erau "opărite", asta îmi amintesc. Din fericire, nu au fost foarte dese momentele astea la noi.

Dar dacă la voi sunt, să ştiţi că acum există un produs care vă poate scuti de griji. Eu, una, l-aş fi folosit cu siguranţă dacă ar fi fost la îndemână atunci. Şi de altfel, cred că voi avea ocazia să-l folosesc. Pentru că deşi erupţiile dentare şi diversificarea le-am bifat de mult, cealaltă pre-adolescentă a mea, cea mică, are o dermatită cu care ne-am luptat foarte rău vara trecută, mai ales. La pliurile coatelor a făcut nişte pete urâte, pline de bube, pe care abia am reuşit să le menţinem uscate. Eu sper să nu mai avem astfel de episoade, dar uite că primăvara deja a venit, fondul ei alergen cu siguranţă ne va da ocazia să testăm Cutaden Bebe®.

Cutaden Bebe® este o cremă protectoare recomandată atunci când bebe mic are iritaţie de scutec sau prezintă mâncărimi sau înroşire a pielii provocată de diverşi factori: expunere prelungită la soare, intrarea în contact cu diferite substanţe cu potenţial alergizant, diversificarea alimentaţiei sau erupţiile dentare care predispun la scaune dese şi acide.

Crema regenerează tegumentul pielii, ajutând astfel la confortul celui mic. Este produsă de Antibiotice, fiind special formulat pentru a calma şi a proteja zilnic pielea delicată a copilului.
Da, este rudă cu celălalt Cutaden, cel pentru tenul adolescenţilor. Cutaden® Bebe este varianta special formulată pentru copii a unui produs tradiţional al companiei.

Voi l-aţi încercat?

2 comments:

  1. Nici nu stiam de Cutaden pentru cosuri, o s-o caut si eu pentru fii-mea. Dermatita aia la pliurile coatelor o face si fina mea, doar ca ea are si pe piept si in spatele genunchilor. E ingrozitoare! Am reusit s-o scap anul trecut cu un unguent din farmacie si folosit pe piele doar produse speciale pentru piele atopica.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu am crescut cu Cutaden pentru coşuri, în adolescenţa mea! :) Iar pentru dermatita copilei am folosit astă-vară o chestie foarte urât mirositoare, Ilinca îi zice "puturoşenie", d-aia zic că o să încerc şi Cutaden Bebe, poate-i place mai mult.

      Delete

Comentarii