Saturday, March 29, 2014

Cum creştem copii care să iubească şcoala?

anunţam săptămâna trecută în legătură cu organizarea, de către Kinder Alegria, a workshopului "Cum să creştem copii care să iubească şcoala". Mirela Dragnea, fondator Kinder Alegria şi practitioner & master NLP, a coordonat workshopul şi a scris un articol despre acesta.

"La workshopul pentru părinţi Cum creştem copii care să iubească şcoala am punctat câteva idei despre aptitudini şi abilităţi, pentru că se numară printre factorii motivaţionali pe care îi putem uşor transpune în viaţa de zi cu zi. Şi pentru că ele fac diferenţa între ceea ce suntem şi ceea ce putem deveni…

Un copil se poate naşte cu o voce puternică şi clară, însă dacă această voce nu este recunoscută ca şi talent, nu este antrenată şi rafinată prin practică continuă, atunci el nu va avea niciodată capacitatea de a cânta la nivelul unui maestru care să declanşeze în jur vibraţii, emoţii, revelaţii.

Un alt copil poate avea agerime în mişcări şi picioare bine dezvoltate, însă până când copilul nu învaţă să alerge şi să-şi antreneze mintea şi corpul pentru a intra în competiţii, nu va deveni niciodată un campion. Sau un copil care se naşte cu o natură iscoditoare, cu înclinaţie şi dispoziţie pentru a înţelege şi cerceta lumea din jurul lui, dacă întrebările lui de ce şi cum rămân mereu fără răspuns, iar dispoziţia lui spre investigare nu îi este niciodată încurajată şi amplificată, lumea ar putea pierde o ocazie unică spre a înţelege misterele rămase nedescifrate din natură sau cosmos.

Şi atunci, diferenţa dintre aptitudine şi abilitate este de fapt diferenţa între ceea ce suntem şi ceea ce am putea deveni, dacă sunt asigurate anumite condiţii propice, iar aici intervine rolul nostru de părinte ca şi îndrumător în descoperirea darurilor cu care sunt înzestraţi copiii noştri. Un părinte coach îşi asumă conştient acest rol şi îşi însoţeste copilul pe parcursul călătoriei sale de descoperire a sinelui şi a semnificaţiilor lumii în care s-a născut."

Restul articolului - care este destul de lung şi explicativ - îl puteţi găsi pe site-ul Kinder Alegria aici

Următorul workshop cu părinţii din programul “Cum crestem copii care sa iubeasca scoala” va avea loc pe data de 18 mai, de la ora 10.00 -13.00, în sala 213 din clădirea Formenerg. 
Rugam confirmarea participarii dvs. la acest eveniment pana cel tarziu pe data de 10 mai. 
 La workshop vom avea cateva exemple de feedback constructiv pe care sa-l oferim copiilor nostri, cum aplicam metoda "Setul de DA-uri" pentru a transforma refuzurile copiilor in raspunsuri pozitive, invatam sa calibram starile copiilor nostri, sa ancoram in ei si in noi resurse, stari pozitive, discutam despre inteligentele multiple si cum descoperim si dezvoltam la copiii nostri talentele, inclinatiile, interesele, precum si cateva tehnici de speed reading, mind maps si conditii potrivite pentru o invatare eficienta.

No comments:

Post a Comment

Comentarii