Friday, March 21, 2014

Concurs de eseuri în limba engleză, tabere în Marea Britanie drept premii


Copiii şi tinerii între 11 şi 20 de ani se pot înscrie până pe 31 martie la concursul de creaţie în limba engleză Shakespeare School Essay Competition pentru a câştiga tabere de limba engleză în Marea Britanie şi multe alte premii. Înscrierea este gratuită, iar participanţii sunt încurajaţi să fie cât mai originali.

 Concursul Shakespeare School Essay Competition, aflat la a 6-a ediţie, este organizat de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Înscrierea se face foarte simplu: participanţii redactează un eseu de 200 sau 250 de cuvinte şi îl încarcă gratuit pe site-ul www.shakespeare-school.ro până pe 31 martie.


Tema de anul acesta porneşte de la discursul TED al unui adolescent de 13 ani despre sistemul ideal de învăţământ, iar participanţii sunt invitaţi să dea frâu liber imaginaţiei şi să fie cât mai creativi şi nonconformişti. Mai multe detalii despre tema se găsesc pe pagina de concurs, aici, iar pe blogul Shakespeare School participanţii pot găsi o serie de sfaturi utile pentru redactarea eseurilor, WRITE Your Way to Success.

În joc sunt premii atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Toţi participanţii primesc certificate de participare şi pot câştiga aparate foto, mp3-playere, cursuri de engleză, vouchere pentru examene Cambridge, cărţi şi multe surprize. Marii câştigători ai concursului au şansa de a merge în tabere de limba engleză, unde timp de două săptămâni învaţă şi trăiesc exact la studenţii britanici. Competiţia se desfăşoară pe două categorii de vârstă, 11-14 ani şi 15-20 de ani, aşadar sunt şanse duble de câştig pentru marile premii.

Taberele de limba engleză sunt extraordinare oportunităţi de dezvoltare pentru copii şi tineri, mai ales datorită contactului cu un mediu multicultural. Taberele se organizează în campusurile unor universităţi şi colegii de top din Marea Britanie, Clifton College sau University College London, unde participanţii învaţa engleza şi iau parte la diverse activităţi distractive alături de tineri din toate colţurile lumii.

Shakespeare School organizează de 8 ani tabere de limba engleză în Anglia, Scoţia, Irlanda şi SUA şi întotdeauna participanţii s-au întors foarte entuziasmaţi de experienţă, mai deschişi, mai responsabili şi mai dornici să îşi perfecţioneze cunoştinţele. Detalii despre tabere şi programul acestora se găsesc pe site-ul Shakespeare School la secţiunea Tabere de engleză.

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit ce ajută copiii cu oportunităţi reduse să se dezvolte şi să înveţe limba engleză şi sprijină tinerii talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze. O limbă străină poate deschide multe oportunităţi şi poate face diferenţa în dezvoltarea tinerilor. Printre proiectele asociaţiei: burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creaţie cu premii şcoli de vară în Marea Britanie – Shakespeare School Essay Competition, campanii în licee privind certificările internaţionale. Asociaţia promovează dezvoltarea tinerilor într-un mediu armonios, organizând şi ateliere de educaţie pentru părinţi.

Shakespeare School Essay Competition îşi propune să stimuleze gândirea creativă, spiritul de inovaţie şi originalitatea şi să motiveze tinerii să îşi perfecţioneze limba engleză. Concursul le oferă şanse egale tinerilor din întreaga ţară de a experimenta viaţa într-un campus universitar britanic de top şi de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde.

No comments:

Post a Comment

Comentarii