Thursday, February 13, 2014

Inorogul şi Căsuţa cu jucării, de la ArtelierD

Începând din 22 februarie 2014, de două ori pe lună, la Librăria Librarium din Sun Plaza au loc ateliere de poveşti, care combină lectura cu teatrul şi activităţile creative, adresate familiilor cu copii de 3-5 ani şi 6-10 ani. Atelierele sunt susţinute de echipa asociaţiei Artelier D, Proiecte pentru copii, conform unei viziuni noi de educaţie culturală, cu accent pe dialog, creativitate şi inteligenţă emoţională.

Pe parcursul unei ore, copiii vor asculta, alături de părinţi, poveşti aduse la viaţă prin intermediul teatrului de păpuşi şi al activităţilor creative, într-un spaţiu prietenos, special amenajat.

Pentru 6-10 ani, la atelierul fantastic de lectură şi ilustraţie INOROGUL se vor spune poveşti fantasy însoţite de exerciţii şi jocuri creative, apoi copiii vor întruchipa, prin desen şi pictură, ceea ce i-a impresionat. In acelaşi timp, la fiecare atelier va fi prezentată, cu cele mai importante caracteristici, o creatură fantastică. In 22 februarie, dicţionarul fantastic se va deschide la pagina despre inorog, animal cu puteri tămăduitoare, care inspiră, de sute de ani, atât creaţii artistice cât şi imaginaţia copiilor.

Prima poveste de la atelierul INOROGUL din data de 22 februarie, ora 11.00, este Hobbitul de J.R. R. Tolkien (Rao Publishing), despre incredibilele aventuri ale viteazului Bilbo în legendara şi fascinanta lume a piticilor şi spiritelor pădurii.

Pentru copiii de 3-5 ani, în data de 2 martie, ora 11.00, se deschide CĂSUŢA CU JUCĂRII, un atelier de poveşti despre „lumea celor care nu cuvântă” - gâze, păsări şi animale -, spuse cu ajutorul teatrului de păpuşi şi urmate de activităţi creative de decorare a unei căsuţe, inspirate de poveste.

Copiii vor desena şi colora sau vor face colaje pentru realizarea propriei căsuţe de jucărie. Fiecare poveste va avea o căsuţă, iar fiecare căsuţă, odată decorată, le va aminti copiilor de povestea pe care au ascultat-o. In funcţie de tema poveştii, căsuţele se vor transforma în culcuş, floare, cort, grădiniţă sau şcoală, devenind astfel decor al unei poveşti fără sfârşit.

Prima poveste invitată la CĂSUŢA CU JUCĂRII este Şcoala urşilor, de Hiroyuki Aihara şi Nami Adachi (Editura Cartea Copiilor), o încântătoare istorie despre 12 ursuleţi neastâmpăraţi care se joacă, dar învaţă şi multe lucruri bune.

Taxa este de 40 lei/copil însoţit, care se achită la sosire, iar participarea se face pe bază de rezervare prealabilă la adresele: artelierd@yahoo.com,artelierdproiecte2012@gmail.com, tel. 0724 554 199 sau igor.mocanu@grupullibrarium.ro, tel. +40 75 40 96 241 | 031 425 78 36

Pentru mai multe detalii, puteţi urmări paginile de Facebook Artelier D, Proiecte pentru copii şi Librarium Sun Plaza, site-urile artelierd.wordpress.com şi wix.com/artelierd/proiectecopii șihttps://www.facebook.com/librarium.sunplaza

No comments:

Post a Comment

Comentarii