Monday, February 17, 2014

Atelier de pictura in Acuarela pentru copii

Fundaţia Calea Victoriei vă invită începând de sâmbătă 22 februarie, de la ora 11:00, la Atelierul de Pictura în Acuarela pentru copii (7-12 ani), susţinut de Ioana Stanca, artist plastic. De-a lungul atelierului, vom descoperi modurile în care putem folosi acuarela, în funcţie de suportul pe care lucrăm şi de ideile de la care pornim.

Iată descrierea atelierului, oferită de organizatori:

În mica noastră expediţie, vom încerca să găsim chiar noi modalităţi inedite de a pune culoarea pe hârtie.

Pe parcursul celor 5 întâlniri, copiii vor învăţa care sunt diferenţele dintre pictura în acuarelă pe uscat şi pictura pe un suport umed şi îşi vor exersa imaginaţia şi îndemânarea.

Fiecare şedinţă va avea o temă diferită. Asta înseamnă că fiecare copil va avea la final 5 lucrări diferite, având la bază acelaşi mediu, abordat însă cu ingeniozitate. Cum va suna: pictura cu acuarele si sare ori cuburi de gheata colorata in loc de pensule?

Temele întâlnirilor vor fi:

1. Testam acuarelele pe suport umed si uscat, observam diferentele si realizam o compozitie abstracta pornind de la tehnica dripping folosita de Jackson Pollok.

2. Iluzii optice!? Da! Pornind de la propriul nostru corp, vom descoperi cat de simplu este sa realizam cu ingeniozitate o imagine 3D.

3. Acuarele decupate. Vom face colaje folosind hartii pictate chiar de noi, avand ca exemplu compozitiile lui Henry Matisse din cartea „Jazz”.

4. Cuburi de gheata colorate! Ce-am mai putea folosi in loc de pensule pentru a pune culoarea pe hartie? Propriile noastre degete desigur, buretei si… cuburi de gheata colorate! Dar ce se intampla daca adaugam un ingredient neobisnuit, cum ar fi sarea? Vom descoperi toate acestea jucandu-ne, in cea de-a patra intalnire.

5. Peisaj. La ultima intalnire, copiii vor realiza o compozitie folosind tehnicile descoperite la sedintele anterioare.

Lector: Ioana Stanca
Data incepere: 22 Februarie 2014; Ora curs: 11:00
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, sambata
Varsta Minima: 7 ani; Varsta Maxima: 12 ani
Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate): 225 ron
Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.scoaladeartesimaniere.ro

No comments:

Post a Comment

Comentarii