Thursday, June 13, 2013

Noaptea la muzeu



Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” organizează prima noapte la Muzeu din acest an!

Demarat sub numele “Legănaţi de Deinotherium”, programul prin care îi invitam pe copii să doarmă alături de cel mai valoros exponat din expunerea permanentă, Deinotherium gigantissimum, a fost lansat anul trecut şi s-a bucurat de un succes neaşteptat.

Deşi, iniţial, programul prevedea o noapte pe lună, datorită numărului mare de solicitări, copiii cu vârste între 6 şi 12 ani s-au lăsat „legănaţi” de Deinotherium în 10 nopţi diferite din vara anului trecut (mai-septembrie). Peste 200 de „curajoşi” au participat la controlul de închidere a Muzeului, au ascultat povestea sau legenda pregătită de către un cercetător, dedicată unui animal actual sau dispărut, şi au adormit în „Sala Deinotheriumului”, visând, poate, la cum salvează speciile de la dispariţie.

Reluăm programul la cererea publicului, prima noapte din cadrul acestei veri, în care îi invităm pe copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 12 să petreacă o noapte la Muzeul „Antipa”, va fi pe 5 iulie 2013.

Prezentarea copiilor înscrişi, la Muzeu, este stabilită pentru ora 21.00, iar părinţii sunt aşteptaţi să-i ia a doua zi, sâmbătă, începând cu orele 8.30, după ce copiii au servit micul dejun, constând în cereale şi brânzeturi proaspete asigurate de către sponsorii programului, Nestle şi Delaco România.

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul muzeului, aici

No comments:

Post a Comment

Comentarii