Tuesday, April 16, 2013

Cutiuţa cu emoţii a copiilor se deschide la KinderEQ

Vă redau mai jos un fragment din prezentarea atelierului de inteligenţă emoţională pentru copii organizat de Kinder Alegria în week-endul ce urmează:



Întâlnim la tot pasul situaţii în care avem un sentiment de neîncredere sau chiar teamă, ne este frică să începem o activitate, fie pentru că ne e teama de necunoscut, fie pentru că nu ne cunoaştem îndeajuns de bine punctele forte şi slabe care ne-ar ajuta să depăşim blocajele de orice fel, să ne asumăm riscuri, să îndrăznim şi să ne depăşim limitele pe care ni le impunem singuri. Însă ne putem educa şi antrena mintea la orice vârstă pentru a ne dezvolta inteligenţa emoţională şi socială, pentru a ne cunoaşte mai bine şi a avea succes în ceea ce ne propunem să facem. 

Programul de dezvoltare a inteligenţei emoţionale KinderEQ îşi propune să-i antreneze pe copii în arta de a gândi înainte de a reacţiona, de a pune întrebări, de a căuta răspunsuri, de a dezvolta abilităţi de comunicare şi exprimare a sentimentelor şi cunoştinţelor, de a construi proiecte, vise, de a încuraja intuiţia creativă, îndrazneala, relaţiile sociale sănătoase, conştientizarea punctelor tari şi talentelor. Considerăm că e important să-i învăţăm pe copii de la cea mai fragedă vârstă să critice, să înfrunte în mintea lor tot ceea ce îi blochează şi îi inchide, să înveţe să nu renunţe, să înveţe din greşeli şi să înveţe să se pună în locul celorlalţi, învăţând valori morale precum altruismul, empatia, solidaritatea, toleranţa, cooperarea.

Metodele programului KinderEQ:

Pentru a face fata stresului emotional la scoala sau in comunitate, dezvoltam in cadrul programului de dezvoltare a inteligentei emotionale, prin exercitii, jocuri de echipă, jocuri de rol, meditație, povești și dialog abilitati precum increderea, optimismul, empatia, adaptarea la schimbare, medierea conflictelor, comunicarea si asumarea responsabilitatii, gestionarea furiei, tristetii si timiditatii. 
De asemenea invatam tehnici de automotivare si de iesire din situatii dificile si eficacitatea lucrului in echipe, tehnici de relaxare si de imagistica pentru a face fata stresului sau pentru a controla furia (bazate pe tehnici de programare neurolingvistica-NLP, gandire laterala, teoria inteligentelor multiple), ceea ce poate avea efecte pozitive de-a lungul intregii vieti.
Structura programului de dezvoltare a inteligentei KinderEQ:

Cursurile sunt construite modular, in 8 ateliere independente care dezvolta cateva din cele 8 tipuri de inteligenta din cadrul teoriei inteligentelor mutiple (IM) conceputa de dr. Howard Gardner: 
- inteligenta emotionala si sociala, 
- inteligenta lingvistica, 
- inteligenta logica, 
- inteligenta naturii (ecologica) si 
- inteligenta vizuala (spatiala).

Atelierele au loc in fiecare week-end (sambata intre orele 10-12 sau 15-17) la sediul Crescendo Zentrum, din str. Stanislav Cihoschi, nr.12 (zona Piata Romana);
Exercitiile si jocurile sunt adaptate pentru grupele de varsta 6-8 ani, 9-12 ani.
Calendarul atelierelor:

1. Cutiuta cu emotii: constientizarea, exteriorizarea si gestionarea emotiilor, a diferitelor stari si sentimente; comunicarea dincolo de cuvinte (gesturi, posturi, expresiile fetei), gestionarea emotiilor negative (precum furia, tristetea); (dezvoltarea inteligentei intrapersonale)

2. Cercul Excelentei: cunoasterea si acceptarea propriilor emotii, a punctelor tari si punctelor slabe, cresterea increderii de sine, depasirea blocajelor in diverse situatii; (dezvoltarea inteligentei vizuale)

3. Micul Optimist: automotivarea si capacitatea de a reusi, anticiparea succesului; asumarea si depasirea esecurilor; invatarea din greseli; recadrarea (tehnica NLP)

4. Micul Intelept: recunoasterea emotiilor altor persoane; principiile morale, voluntariatul; empatia; onestitatea si integritatea; (dezvoltarea inteligentei intrapersonale si a naturii); ascultarea activa si feedbackul.

5. Lady&Gentleman: gestionarea relatiilor, capacitatea de integrare intr-un grup; bunele maniere conteaza oriunde si oricand; exercitii de mediere a conflictelor; (dezvoltarea inteligentei sociale);

6. Sense and Sensitivity: problem solving skills, dezvoltarea gandirii laterale; dezvoltarea inteligentei logice;

7. Timpul meu: calatoria in timp (dezvoltarea perceptiei timpului), organizarea si planificarea activitatilor si a obiectivelor, povestea timpului;

8. Micul scriitor: metaforele din viata noastra, crearea unei povesti, jurnal de calatorii/de scoala, masa rotunda a eului meu (dezvoltarea inteligentei lingvistice, a instrospectiei, autocunoasterii, dezvoltarea comunicarii inter si intrapersonale);

Pentru informatii despre oferte de pret, calendarul desfasurarii programului va invitam sa accesati pagina “Agenda cursuri” sau sa ne contactati pe email office@kinderalegria.ro sau la telefon 0721 268 009 -Mirela Dragnea, coordonator programe.

“Există o lume care aşteaptă să fie descoperită în fiecare copil şi în fiecare tânăr; numai cel care nu se află înschis în propria sa lume, reuşeste să o descopere” (Augusto Cury)

No comments:

Post a Comment

Comentarii