Friday, April 5, 2013

Călători printre plante şi rime

În perioada care a mai rămas până la Paştele ortodox, Asociaţia De dragul artei împreună cu Zeppelin Schule invită familiile cu copii de 3-7 ani la un program inedit de lectură interactivă şi joc: Călătorii printre plante şi rime. În funcţie de vreme, în sălile colorate sau în curtea interactivă a Zeppelin Schule din str. Icoanei, nr. 17A, copiii se vor juca şi vor descoperi două cărţi atractive ale editurii Cartea Copiilor: Călătorie printre ierburi şi lumină de Iulia Iordan şi Poezii din copilărie.


Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului. Mai multe detalii despre modalităţi de înscriere şi taxe de participare găsiţi pe site-ul Asociaţiei De dragul artei. 

Primul atelier, Călătorie printre ierburi şi lumină, cel despre plante, va aduce jocuri despre ierburi, busuioc, cicoare şi alte plante obişnuite dar utile. Autoarea, Iulia Iordan, sau Alexandra Cucu, educator-artist, aduc cu ele miresme şi culori, caută împreună cu copiii nume de flori-fete, flori-culori, flori-veşminte şi desenează cu cei mici plante – ghicitori. Apoi le strecoară culoare în tulpină, pe frunze şi pe flori. Aşadar, la începutul primăverii, un program despre mirosuri de câmp şi culori de vară.

Dacă cei mici nu s-au jucat de-a poezia sau n-au învârtit rimele pe degete, sunt aşteptaţi să ţină în mâini o carte plină de vise colorate: Poezii din copilărie, pe numele ei. Cei mai mici dintre cititori vor căuta anotimpurile printre versuri şi culori, cei mijlocii vor pune în scenă momente din carte, iar cei mai măricei vor deveni ei înşişi nişte mici autori. La atelier se va trage cu ochiul spre tehnicile în care au lucrat ilustratorii cărţii şi se vor folosi şi de altele noi. Repede, să prindem acceleratul! Ne va plimba prin ţinutul poeziei.

Programele au drept scop încurajarea lecturii fie că este prin ochi de părinte, fie că este prin ochi şi minte de copil, cititul de dragul cititului şi de dragul lumii din jur, pentru că natura şi versurile sunt două mijloace de a te cunoaşte mai bine şi a înţelege lumea mai profund.

Programele vor fi urmate de o scurtă prezentare pentru părinţi a ofertei educaţionale Zeppelin Schule care îmbină în mod fericit curricula românească cu metoda educativă germană "pentru obişnuinţa de a gândi liber şi pentru un spirit educat".

Structura programelor: 
· sămbătă, 6 aprilie, ora 10.00 – Călătorie printre ierburi si lumină –pentru copii de 3-5 ani
· sămbătă, 6 aprilie, ora 10.00 - Poezii din copilărie - pentru copii de 3-5 ani
· sâmbătă, 6 aprilie, ora 11.30 - Poezii din copilărie - pentru copii de 5-7 ani
· sâmbătă, 6 aprilie, ora 11.30 - Călătorie printre ierburi si lumină –pentru copii de 5-7 ani
· duminică, 7 aprilie, ora 10.00 - Poezii din copilărie - pentru copii de 3-5 ani
· duminică, 7 aprilie, ora 10.00 - Călătorie printre ierburi si lumină - pentru copii de 3-5 ani
· duminică, 7 aprilie, ora 11.30 - Călătorie printre ierburi si lumină – pentru copii de 5-7 ani
· duminică, 7 aprilie, ora 11.30 - Poezii din copilărie – pentru copii de 5-7 ani

· sâmbătă, 13 aprilie, ora 10.00 – Călătorie printre ierburi si lumină –pentru copii de 3-5 ani
· sâmbătă, 13 aprilie, ora 10.00 – Poezii din copilărie –pentru copii de 3-5 ani
· sâmbătă, 13 aprilie, ora 11.30 - Poezii din copilărie - pentru copii de 5-7 ani
· sâmbătă, 13 aprilie, ora 11.30 - Călătorie printre ierburi si lumină - pentru copii de 5-7 ani
· duminică, 14 aprilie, ora 10.00 - Poezii din copilărie - pentru copii de 3-5 ani
· duminică, 14 aprilie, ora 10.00 - Călătorie printre ierburi si lumină - pentru copii de 3-5 ani
· duminică, 14 aprilie, ora 11.30 - Călătorie printre ierburi si lumină – pentru copii de 5-7 ani
· duminică, 14 aprilie, ora 11.30 - - Poezii din copilărie – pentru copii de 5-7 ani

Şcoala primară cu predare în limba germană ca limbă maternă Zeppelin Schule este recent înfiinţată cu sediul pe str. Icoanei nr. 17A, chiar în casa pictorului Arthur Verona care dă numele cunoscutei străzi. (www.zeppelinschule.ro)

No comments:

Post a Comment

Comentarii