Monday, January 28, 2019

Premiere la Opera Comică pentru Copii


Din 1 februarie, Opera Comică pentru Copii (OCC) îi invită pe bucureșteni să urmărească celebra operă Hänsel și Gretel, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Spectacolul, a cărui premieră a avut loc în 2014, a ajuns la un număr record de 75 de reprezentații, iar cei care vor să se bucure de renumita poveste a celor doi frați pot cumpăra bilete la cele 5 reprezentații programate în 1, 2 și 3 februarie. 
La începutul anului, Opera Comică pentru Copii readuce în atenția celor mici cele mai frumoase spectacole din repertoriul său. În 1, 2 și 3 februarie, copiii, alături de familiile lor, sunt așteptați la opera Hänsel și Gretel, la Sala Mare, spectacol adaptat după basmul musical cu același nume de Engelbert Humperdick. Cea mai longevivă producție a Operei Comice este realizată de o echipă de creație de excepție: regia îi aparține maestrului Cristian Mihăilescu, conducerea muzicală lui Ciprian Teodorașcu, scenografia este semnată de Viorica Petrovici, iar coregrafia de Cătălin Caracaș. Povestea originală a Fraților Grimm îi înfățișează pe Hänsel și sora lui, Gretel, care sunt puși în situația să se salveze și să învingă o vrăjitoare puternică. În final, frații reușesc să înfrângă răul și să iasă triumfători din această călătorie. Biletele pot fi achiziționate din rețeaua bilete.ro.

Din 2 februarie, după o lungă călătorie prin Europa, Nino se întoarce în țară și îi invită pe cei mici să descopere muzica românească. În zilele de 2, 3, 9 și 10 februarie, concertul-lecție Cu Nino în România, de la Sala Mozart, le propune copiilor o aventură muzicală deosebită, pornind de la rădăcinile muzicii folclorice și până la muzica lui George Enescu. 


Din 2 februarie revine pe scena Sălii UnderGrant una dintre cele mai îndrăgite povești ale lui Ion Creangă - spectacolul de teatru Punguța cu doi bani - prezentată celor mici ca o lecție despre curaj, noroc și perseverență, într-un ritm amuzant și jucăuș. Spectacolul are programate 12 reprezentații de weekend, în zilele de 2, 3, 9, 10, 16 și 17 februarie


Pe 1 martie 2019, bucureștenii sunt invitați să urmărească, la Sala Mare, premiera spectacolului de balet Alice în țara minunilor, o poveste magică transpusă în pași de dans. Spectacolul, în regia și coregrafia Corinei Dumitrescu, are programate 15 reprezentații în luna martie. 

Luna aprilie aduce o nouă premieră la Opera Comică pentru Copii, opera Figaro, Figaro, Figaro, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, o adaptare după opera bufă ,,Bărbierul din Sevilla” a compozitorului Gioachino Rossini. 

Opera Comică pentru Copii continuă, și în această stagiune, campania Bilet în așteptare, creată pentru a ajuta copiii din mediiile defavorizate. Cei care își doresc să facă o bucurie acestor copii sunt invitați să cumpere bilete ,,în așteptare” pentru spectacolele OCC, disponibile online și la casa de bilete a instituției. La fiecare bilet cumpărat, Opera Comică mai oferă încă unul și le dă astfel șansa copiilor instituționalizați sau cu probleme de sănătate să vadă spectacolele programate pe parcursul întregii stagiuni.

În stagiunea trecută, aproape 1.500 de bilete ,,în așteptare” au fost cumpărate de spectatorii OCC, astfel încât peste 3.500 de copii au avut ocazia să urmărească, pe cele trei scene ale instituției, poveștile despre care, poate, doar au citit.

No comments:

Post a Comment

Comentarii