Monday, May 22, 2017

Parada micilor biciclişti, de 1 iunie în Orăşelul Copiilor


Parada Micilor Bicicliști, un eveniment dedicat micilor pasionați de pedalat, este organizat de Asociația Adevărații VeloPrieteni în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 București și va avea loc joi, 1 Iunie 2017, începând cu ora 10.00, în parcarea Sălii Polivalente – Orășelul Copiilor, București. Sunt așteptați copiii de toate vârstele, indiferent de tipul de bicicletă folosit.
Iată, mai jos, ce spun organizatorii despre acest eveniment:

Ajuns la a 3-a ediție, evenimentul este dedicat tuturor copiilor care iubesc bicicleta și senzația de libertate pe care aceasta o oferă. Scopul principal este acela de a-i învăța pe cei mici principiile de bază pentru a deveni viitori bicicliști urbani responsabili, într-un mediu relaxat și plin de veselie. Cu sprijinul partenerilor și al voluntarilor din comunitatea bucureșteană de bicicliști, micii participanții vor învăța care sunt regulile de siguranță pe care trebuie să le respecte în timpul deplasării pe două roți, cum să manevreze bicicleta printre obstacole și mai ales, cum să pedaleze în grup. Fiecare etapă parcursă va fi bifată în Brevetul Micului Biciclist, pe care fiecare participant îl va avea în kit-ul de înscriere, alături de alte cadouri speciale pentru ei.

Feriți de trafic, escortați de agenți de circulație și însoțiți de cei dragi, la ora 12.00, micii bicicliști vor porni într-o adevărată paradă de veselie, culoare și claxoane, prin Orășelul Copiilor. Astfel, vor atrage atenția societății că noua generație de bicicliști se pregătește să reducă poluarea care sufocă orașele României.

INTRARE LIBERĂ

Accesul este liber, însă pentru o mai bună organizare, înscrierea este obligatorie și se face pe pagina evenimentului aici, unde se găsesc toate detaliile.
Copiii trebuie însoțiți de cel puțin un adult (biciclist sau pieton) și este recomandat să fie echipați cu cască de biciclist și claxon.

În 2016, la a doua ediție Parada Micilor Bicicliști au participat peste 500 de copii cu tot atâția adulți însoțitori, care și-au dovedit abilitățile de bicicliști în probele pe care le-au parcurs pentru a dobândi Brevetul Micului Biciclist.

Asociația Adevărații VeloPrieteni are ca scop promovarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ şi modalitate de recreere la toate vârstele, dar și creşterea siguranței în trafic a bicicliștilor și dezvoltarea cicloturismului românesc.

Comunitatea AV (www.facebook.com/groups/velofriends), cu peste 8000 membri a organizat din 2011 peste 500 de evenimente cu peste 5000 de participanți, peste 30.000.000 km pedalați cumulat și mai mult de 100 de voluntari implicați.

Şi un mic filmuleţ de promovare mai jos:


2 comments:

  1. Mulțumim pentru susținere și recomandare! Vă așteptăm cu drag la Parada Micilor Bicicliști!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulţumim şi noi, Monica! Pedalare plăcută micilor biciclişti mâine! :)

      Delete

Comentarii