Monday, May 29, 2017

Sfârşit de mai: program pentru copii şi părinţi

LUNI 29 MAI 2017

Nemaipomenitele aventuri ale lui Nils
după Selma Lagerlöf, regia Mihaela Boboc-Manea
Cu: Annemary Ziegler, Mihaela Coveșeanu, Silvana Ionescu, Ciprian Cojenel, Stelian Milu, Robert Radoveneanu, Cosmina Dobrotă, Tudor Pârvu
Deşi la început era un copil ca toţi ceilalți, pentru că a cheltuit punga de bani dată în păstrare de tatăl său, Nils a fost transformat într-un băieţel cât un năpârstoc. Aşa a fost luat şi purtat de vânt în ţinutul de gheaţă din nordul îndepărtat, unde se întâlneşte cu Mama Akka şi marele ei cârd de gâşte, precum şi cu alte animale cu puteri supranaturale. Aceşti noi prieteni îl vor îndruma către casă şi pentru că demonstrează că s-a schimbat în bine este readus la dimensiunea unui copil de vârsta lui.
Teatrul Excelsior
Luni, 29 mai, ora 10.00
Durata spectacolului: 1h 10 min 
Pentru spectatori cu vârsta 4+

With a little help from my friends
de Maria Manolescu, regia Alexandru Mâzgăreanu
Cu: Alexandru Voicu / Bogdan Florea, Vlad Bălan, Andrei Cătălin, Irina Antonie, Beatrice Rubică
Un joc pe bune este un strigăt de furie al unei generații care are nevoie să fie ascultată și înțeleasă. În miezul unei nopți de vară, pe o plajă, într-un peisaj straniu, are loc un joc pe cât de periculos, pe atât de seducator. Câțiva adolescenți vin la mare pentru a se distra, pentru a se îndrăgosti, a visa și, poate, pentru a muri.” (Alexandru Mâzgăreanu)
Teatrul Excelrior
Luni, 29 mai, ora 19.00
Durata spectacolului: 1h 20 min 
pentru spectatori cu vârsta 16+


Masha şi Ursul
Expoziţie interactivă pentru copii
la Mega Mall
din 17 mai - până pe 8 iunie
orele 11.00-20.00
cu programare

MARŢI 30 MAI 2017

Răpirea din Serai
operă pentru copii
recomandare de vârstă: peste 7 ani
la Opera Comică pentru Copii
Sala Mare
ora 17.00

Vrăjitorul din Oz
după Lyman Frank Baum, regia Petre Bokor
Cu: Annemary Ziegler, Ion Bechet, Ciprian Cojenel, Mihaela Coveşeanu / Robert Radoveneanu, Magda Condurache, Silvana Ionescu, Pavel Bârsan / Marian Rădulescu, Cosmina Dobrotă, Ştefania Dumitru, Daniela Ioniţă-Marcu, Robert Robert Emanuel, Tudor Pîrvu, Raluca Botez, Iulia-Diana Samson, Veronica Popescu, Dragoş Ianoşi, Oana Tofan
Vrăjitorul din Oz scris de Lyman Frank Baum acum mai bine de 100 de ani, este un basm de referinţă al literaturii americane, ecranizat într-un film hollywoodian menţionat adesea printre cele mai bune zece filme din toate timpurile. Preluând muzica din acest film, spectacolul urmăreşte povestea micuţei Dorothy care, purtată de-o tornadă, ajunge pe tărâmul fermecat a lui Oz. Doar după ce învață lecția prieteniei și a curajului reușește să se întoarcă acasă.
Teatrul Excelsior
Marţi, 30 mai, ora 10.00
Durata spectacolului: 1h 20 min
pentru spectatori cu vârsta 3+

iHAMLET
de Elise Wilk, regia Catinca Drăgănescu
Cu: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan/ Vladimir Purdel, Vlad Pavel
Bazat pe un text nou, inspirat din personajul shakespearian, iHamlet este un spectacol de teatru hi-tech, asemeni unui 3D filmat la turație maximă, care vorbește despre inadaptarea personajului principal, refuzul de a se conforma realității și despre conflictul dintre generații. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecțiile video, noile tehnologii și realitatea virtuală pentru a construi o experiență senzorială intensă, un Hamlet al acestei generații, un Hamlet al zilelor noastre.
Teatrul Excelsior
ora 19.00
Durata spectacolului: 1h 15min
pentru spectatori cu vârsta 12+


Masha şi Ursul
Expoziţie interactivă pentru copii
la Mega Mall
din 17 mai - până pe 8 iunie
orele 11.00-20.00
cu programare

Diversificare sau autodiversificare
Eveniment SocialMoms
Pe 30 mai, de la ora 18:00
la Capital Plaza Hotel (Blv Iancu de Hunedoara 54, Sala Ion Mincu)
Agenda cuprinde:
· Crina Coliban este moderatoul evenimentului si va prezenta si tema “Autodiversificarea”. 
· Tema “Diversificarea” va fi sustinuta de Dr. Iuliana Calmac, Medic Primar Pediatrie – Medicover
· Miruna Ioani, blogger @siblondelegandesc.ro va pregati retete de supa crema pentru bebelusi, ideale pentru inceperea diversificarii.
· Magda Aldea, blogger @mamicazburatoare si redactor @desprecopii.com va fi vocea mamicilor din comunitatea desprecopii.com si va pune intrebari celor doi experti speakeri.
Mai multe detalii despre eveniment: 
Atelierele pentru copii vor fi susţinute de Momki.

MIERCURI 31 MAI 2017

Răpirea din Serai
operă pentru copii
recomandare de vârstă: peste 7 ani
la Opera Comică pentru Copii
Sala Mare
ora 17.00

Casa pisicii
de Samuil Marșak, regia Lenuș-Teodora Moraru
Cu: Silvana Ionescu, Robert Robert Emanuel, Ștefania Dumitru, Ciprian Cojenel, Raluca Botez, Oliver Toderiță, Annemary Ziegler, Dragoș Spahiu, Cosmina Dobrotă, Magda Condurache, Oana Tofan, Veronica Popescu
Casa pisicii este o poveste despre prietenie și altruism, despre felul în care personajul principal, Pisica, descoperă cât de important este să ai grijă de cei din jurul tău atunci când ești înstărit și să apreciezi bunătatea, mai ales atunci când se revarsă din inima celor mai necăjiți semeni. Dintre nenumărații prienteni ai Pisicii, doar Pisoiul cel aparent neajutorat  avea să îi întindă o mână la nevoie. Spectacolul este dedicat deopotrivă copiilor și părinților.
Teatrul Excelsior
Miercuri, 31 mai, ora 10.00
Durata spectacolului: 1h
Pentru spectatori cu vârsta 4+

#EMOJIPLAY
Spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu
Cu: Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alexandru Călin
în alternanță cu Bianca Bor și Vlad Troncea
Pus în scenă de cunoscutul coregraf și dansator Gigi Căciuleanu, #EmojiPlay îmbină limbajul tri-dimensional (cel al dansActorilor) cu vizuala lume bi-dimensională a emoticoanelor. Pe zi ce trece suntem invadaţi de simboluri şi abrevieri de tot felul. Emoţiile sunt re-codificate în imagini stilizate şi/sau concentrate în doar câteva litere. Spectacolul aduce, așadar, în prim plan transformarea comunicării clasice într-un cumul de semne universal recognscibile, prin intermediul unui limbaj codificat: cel corporal, cel al imaginilor (precum sunt Emoji-urile) sau cel al abrevierilor atât de folosite astăzi.
Teatrul Excelsior
ora 19.00
Durata spectacolului: 1h
pentru spectatori cu vârsta 12+


Masha şi Ursul
Expoziţie interactivă pentru copii
la Mega Mall
din 17 mai - până pe 8 iunie
orele 11.00-20.00
cu programare

No comments:

Post a Comment

Comentarii