Monday, September 12, 2016

Portret de școlar în Sun Plaza


Azi pentru majoritatea şcolarilor - căci elevii din învăţământul preuniversitar de stat reprezintă majoritatea - astăzi a început un nou an şcolar.

Sun Plaza și Cristian Șuțu de la www.fotounion.ro dau ocazia tuturor școlarilor din clasele I-XII să își facă fotografii reușite, sub conceptul "Portret de școlar".

Practic, orice elev poate merge în Sun Plaza în perioada 12-21 septembrie, în intervalul 14.00 – 19.00, pentru o ședință foto profesională, oferită gratuit de Foto Union.

În studioul foto amenajat în Biblioteca Sun Plaza la parter, vor exista ghiozdane, globuri, hărți, bentițe cu pampoane pentru cei care doresc fotografii clasice, dar și tablete, laptopuri – pentru școlarii moderni.

La finalul ședinței foto, participanții primesc fotografia în format electronic. De altfel, toate fotografiile vor fi postate pe pagina www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center.
Sun Plaza invită în acest proiect și elevii din programul A doua șansă. Aproximativ 40 de elevi asistați de către Organizația Salvați Copiii, vor beneficia de o vizită în Sun Plaza, care va cuprinde, pe lângă ședința foto profesionistă, oferirea unui set de rechizite și a unui prânz în centrul comercial.

Organizația Salvați Copiii derulează programul A Doua Șansă în parteneriat cu școli gimnaziale din București și alte 10 orașe. Programul vine în sprijinul persoanelor care nu au fost niciodată înscrise în sistemul de învăţământ şi celor care au abandonat şcoala şi au depăşit cu cel puțin 4 ani vârsta corespunzătoare clasei.

Ștefan, un adolescent de 17 ani, a învățat că viața este o luptă la o vârstă la care alți copii sunt încă lipsiți de griji. Face parte dintr-o familie numeroasă, cu șapte copii și nu-și amintește să fi avut vreodată mai mult decât strictul necesar.

La numai 12 ani, Ștefan muncea alături de tatăl lui de dimineață până seara și era din ce în ce mai obosit; așa încât din acel an nu s-a mai dus la școală.

În urmă cu doi ani a discutat cu asistenții sociali de la Salvați Copiii care l-au sprijinit să se înscrie în Programul A Doua Șansă și i-au asigurat rechizitele necesare. Astăzi, din nou elev, Ștefan le transmite tuturor colegilor lui să aibă un an școlar cu rezultate bune.

Mai multe informații despre maratonul de ședințe foto profesioniste “Portret de școlar” găsiți pe site-ul Sun Plaza http://www.sun-plaza.ro şi pe pagina de facebook www.facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center .

Portret de școlar este un eveniment tradițional Foto Union ce se desfășoară anual la începutul lunii septembrie. În 2016, proiectul ajunge la a cincea ediție anuală. Pentru consultarea precedentelor campanii, accesați www.facebook.com/portretdescolar.

Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României.

No comments:

Post a Comment

Comentarii