Se face tot mai puțină caligrafie în școală, în timp ce copiii sunt tot mai obișnuiți cu tastaturi și ecrane tactile. Caligrafia antrenează concentrarea, îi învață pe copii atenția la detalii, răbdarea. Pericolul e să se plictisească atunci când li se predă, așa că antrenoarea atelierului, Ștefania Iorgoiu, a avut grijă să facă un design de curs orientat spre „arts & crafts”.
Ca să fie amuzant și pasionant pentru copii, atelierul folosește instrumente de scris diverse și cu poveste – pene, penițe și tocuri, pensule, dar experimentează și aplicații – caligrame (cuvinte dispuse într-o anumită formă), caligrafie integrată în ilustrații, decorarea unei majuscule ca în vechile manuscrise, modelarea literelor din sârmă subțire, caligrafie pe tricouri.
„Când îi repeți copilului că scrie urât, cu siguranță nu va fi foarte motivat să depună interes în acest sens. Caligrafia este arta scrierii și ar trebui privită ca proces. Un proces căruia îi acorzi timp suficient și antrenament. ” Ștefania Iorgoiu
Locurile sunt limitate la 10 și se ocupă în ordinea înscrierilor, care se fac prin trimiterea motivației pe mail până pe 15 iunie.
Atelierul are 6 ședințe de câte 2 ore, luni și joi de la 15:00, la Centrul de Artă MORA.
Costul este de 300 lei și include materialele pe care le vor folosi copiii la atelier.
Pentru detalii și înscriere, vizitați pagina atelierului de caligrafie pentru copii.
Academia Motanov este un proiect al asociației Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii, gândite de un motan imaginar.
Academia Motanov este un proiect al asociației Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii, gândite de un motan imaginar.
Foarte frumoasa idee. Dar pica niţel aiurea exact cand intra copiii in vacanta si nu mai vor sa auda de scrie :))) Desi m-ar tenta ideea s-o fac pe Eliza sa scrie mai frumos (desi nu scrie neaparat urat), n-as da 300 de lei pe ateliere, chiar daca sunt sase. 50 pe unul poate, da, dar 300 e deja mult.
ReplyDeleteLaura, mulţumim pentru feedback! :)
Delete