Wednesday, June 3, 2015

Peste 1000 de participanţi la Rocket Bike Fest de Rusalii

 B24Kids este mândră să se fi numărat printre partenerii media ai evenimentului sportiv şi de caritate Rocket Bike Fest, ediţia 2015. În această calitate, vă anunţăm rezultatele finale ale competiţiei.

Rocket Bike Fest, competiția de ciclism organizată de Asociația Help Autism și BikeXpert, ajunsă la cea de-a V-a ediție, pe 31 mai, dedicată strângerii de fonduri pentru susținerea programelor de diagnostic precoce, evaluare psihologică și intervenţie timpurie în autism, s-a încheiat cu participarea a peste 1000 de persoane, dintre care peste 400 de concurenți de toate vârstele.

Amfitrionii competiției, Ovtavian Strunilă, ce a fost alături de concurenți pe tot parcursul zilei în calitatea sa de MC, și Radu Naum, Ambasador al Rocket Bike Fest, au felicitat concurenții și le-au oferit premiile, puse la dispozitie de partenerii ediției, pe scena amplasată în mijlocul pădurii, într-un cadru plin de zambete și energii bune.

Premiul special al ediției a fost cel al categoriei “Foundraiser voluntar” și a fost câștigat de Sara Maria Nicoară, în vârstă de 4 ani, concurentă și câștigătoare a unui binemeritat loc III la categoria “Bicicletă cu roți ajutătoare”, care în urma fondurilor strânse de la prieteni pentru copiii cu autism, a fost recompensată cu un city break la Roma, oferit de Agenția de turism Christian Tour.

Declarat cel mai important eveniment dedicat unei cauze nobile, Rocket Bike Fest reușește să integreze printre copiii tipici și copiii cu autism, oferindu-le șansa de a concura, de a învăța să iubeasca sportul, natura și învățându-i, astfel, să comunice cu ceilalți copii. Acestea sunt lecții importante de viață pe care acest eveniment dorește sa le ofere tuturor participanților sub îndemnul “Pedalez, mă distrez, donez!” Rocket Bike Fest adună în jurul său, la fiecare ediție a sa, vara și toamna, oameni ce prin implicarea lor contribuie la ajutorarea copiilor: sute de voluntari, echipele organizatorice, sponsori, parteneri media.

Un concurent de marcă al competiției a fost Principele Nicolae al României, un performer al ciclismului, implicat activ în acțiuni de binefacere. “Vă mulțumesc pentru prezența mea aici, m-am mai implicat în actiuni pentru diverse Asociații și sper să revin și la alte ediții”, a declarat domnia sa. Tot acesta declara pe pagina sa de Facebook, la doar o zi dupa concurs: “Azi, de ziua copiilor, și eu mă simt ca în copilăriei după concursul de ieri la Rocket Bikefest, cu zgârieturi și vânătăi serioase care mi-au rămas peste tot corpul!”

Fondurile strânse la ediția a V-a din implicarea voluntarilor, donații la locul evenimentului și sponsorizări de la parteneri au ajuns la suma de 3.700 Euro, suma cu care Asociația va asigura servicii gratuite de diagnostic precoce, evaluare psihologică şi intervenţie timpurie copiilor cu tulburare din spectrul autist, fiind primul pas spre recuperare. Acești bani acoperă 333 de ore de terapie pentru copiii din Centrele Asociației Help Autism.

Sponsorizările de la partenerii Rocket Bike Fest, în produse și servicii, atât pentru premiile concurenților, tombolă, cât și pentru publicul din ziua evenimentului, au constat în: vouchere cadou, bilete de avion, vacanță în Europa, biciclete, cine romantice, ședințe foto, înghețată, tabere de vară în România, asigurarea hidratării necesară concurenților și celor implicați în organizare, jucării, dulciuri, ridicându-se la suma de aproximativ 15.000 Euro și contribuind la frumoasa desfășurare a acestui eveniment.

Susținătorii ediției: HP, Ciuc, BikeXpert, Aqua Carpatica, La Copac, Christian Tour, Blue Air, Mega Image, Isostar, Alexandreea Club Fitness & Spa, Alka, Danone, Boribon, Stretto, The Embassy, Ad-Hoc Bistro, Hambar, C&A, Paradisul Acvatic, Ferma Animalelor, Betty Ice, Kineto Bebe, Sun Plaza, Himalaya Travel, Stihl, Urban, Photosetup,Vegeta, Butan Gas, Ambulanta, Crucea Rosie, Brigada de Voluntari.

Partenerii media ai ediției: Itsy Bitsy, AGERPRES, Bursa, ParentingAds, Salon TV, Clinic TV, Vision Media Plus, Phoenix Media, Getica OOH, Euromedia, Mediaset, Academia de Fotografie, Biclistul.ro, Sports Planner, Ciclism.ro, Velocafe, Free Rider, Dirt Bike, Calendar Evenimente, B24Kids, Revista Bebelu, Sfatul Mamicilor, Kids News.ro, Urban Kid.ro, MamicaMea.ro, Maternitate.ro, SuntParinte.ro.

Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO) care își propune să sprijine un stil de viață sănătos și să promoveze ciclismul ca mod de petrecere al timpului liber, fiind o competiție dedicată familiilor, copiilor, pasionaților de natură, pasionaților de ciclism și performerilor în acest sport. Obiectivul principal este conștientizarea autismului si susținerea programelor de integrare a copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist din cadrul centrelor Asociației Help Autism.

No comments:

Post a Comment

Comentarii