Monday, April 6, 2015

Final de turneu pentru Gaşca Zurli


Încă o misiune îndeplinită: Gașca Zurli a încheiat cu succes și veselie încă un turneu, cu o poveste 100% românească, anunţă un comunicat de presă.

Întâmplări din lumea poveștilor este spectacolul cu care Gaşca Zurli a colindat în luna martie cincisprezece orașe importante ale țării. Sălile de spectacol în care au ajuns au fost de fiecare dată arhipline, dar bucuria cea mare este că în multe dintre orașe spectacolul a fost sold-out cu câteva zile înainte. Foarte mulți părinți au cumpărat în avans bilete online prin eventim.ro sau de la partenerii Eventim din fiecare oraș. 

Un exemplu interesant este orașul Târgu Mureș. În turneul anterior, Am o căsuță mică, s-au vândut online 10 bilete. Sute de părinți au venit și-au cumpărat bilete direct la spectacol. În schimb, în acest turneu, cu câteva zile înainte nu se mai găseau bilete. Trei orașe demne de menționat sunt Bacăul, Aradul și Timișoara – Bacăul pentru că reprezintă un record pentru Gașca Zurli, odată cu cei 2.000 de prieteni prezenți la spectacol, iar Aradul și Timișsoara pentru că biletele erau sold out cu trei săptămâni înainte de spectacol, astfel încât la cererea publicului s-au jucat câte două reprezentații.

Zalău, Cluj, Brașov, Sibiu, Suceava, Bacău, Buzău, Pitești, Craiova, Satu Mare, Baia Mare, Târgu Mureș, Timișoara, Arad și Oradea sunt orașele în care Gașca Zurli a poposit în această primăvară pentru a le spune copiilor Întâmplări din lumea poveștilor. Acesta este un spectacol sută la sută românesc, un spectacol despre prietenie, sinceritate și fair play, jucat în stilul Zurli, un spectacol interactiv, plin de energie și culoare, produs de teatrul fenomen național care a înlocuit educația formală cu spectacolul imaginației.

Cântecele antrenante au fost compuse și orchestrate de Cornel Sorian, iar scenariul original și textele cântecelor din spectacol îi aparțin Mirelei Retegan, creatoarea Zurli, femeia care a ridicat dragostea de mamă la nivel de fenomen național. Teatrul a fost construit pe nevoia existentă a creatoarei de a-i prezenta fiicei ei lumea din jur într-un context pozitiv, prin magia care apare atunci când li se spune copiilor povestea potrivită.

Actorii Zurli au adunat multe amintiri în acest turneu. Pe de o parte bucuria întâlnirii cu atât de mulți copii și părinți. Seară de seară la deschiderea cortinei în fața lor s-au aflat sute de zâmbete. Apoi sunt orele petrecute după fiecare spectacol în foaierele sălilor, unde piticii îi așteptau pentru a da autografe și a-și face fotografii împreună. Zeci de minute în mijlocul lor, până la plecarea ultimului fan. Mulți copii veniți deghizați în personajele preferate, multe fetițe purtând vesele cornetele Fetiței Zurli. Dar dincolo de asta, toți membrii Găștii Zurli au rămas impresionați de ospitalitatea cu care au fost așteptați în fiecare oraș. Prajituri la Baia Mare și Oradea, kurtos kalacs la Târgu Mureș, tort la Timișoara. Ba chiar prietenii din Satu Mare i-au așteptat la intrare în oraș cu o mică gustare surpriză.

Gașca Zurli demonstrează că e cea mai iubită trupă de teatru pentru copii și părinți din România. O spun și cifrele record de fani plătitori de bilet, dar și zecile de mii de zâmbete desenate pe chipurile copiilor și-ale părinților.

Și nu se opresc aici. Ei pun la cale cel mai grandios spectacol pentru copii și parinti produs în România. Zboară, Zboară, Vrăjimăturică e o superproducție cu o poveste nouă, invitați-surpriză de neuitat, perdele de lumină, ecrane, 30 de personaje care îi vor întâmpina pe copii de la intrare până în sală. Pe 31 mai, la Sala Palatului. Biletele s-au pus în vânzare pe eventim.ro și la casieria Sălii Palatului.

Mai multe detalii puteti afla pe zurli.ro.

No comments:

Post a Comment

Comentarii