Thursday, June 26, 2014

Da' de ce - program de vacanţă non-stop


Deşi în mod normal cuvântul program şi vacanţă nu par să facă casă bună, Asociaţia Da’ De Ce (fosta De Dragul Artei) vă propune pentru această vară un orar de antrenament prin programe educative dedicate copiilor care implică joacă, descoperiri, alergat, construit, poveşti, şi de ce nu, tort şi artificii. 

Programele se adresează copiilor cu vârste între 2 şi 9 ani şi se întâmplă în timpul săptămânii de la 9 la 17 la Zeppelin Schule, în strada Icoanei 17, şi în dimineţile de weekend la Muzeul Naţional George Enescu, librăria Humanitas de la Cişmigiu şi Muzeul Căilor Ferate Române.

Pentru că în vacanţă copiii nu dorm până la prânz şi nu se retrag la umbra unei cafenele cu o carte bună, aşa cum ne-ar plăcea nouă părinţilor de astfel de exemplare active, ci se odihnesc în mişcare, distrugând miturile legate de rezistenţa fizică şi cheful de vorbit, educatorii Da’ De Ce înţeleg acest lucru aşa că ne-am propus ca în această vacanţă să vă ţinem copiii ocupaţi de dimineaţă până seara.

Ziua unui copil activ începe în zori, aşa că pentru durata săptămânii de lucru vă aşteptăm în cadrul celui mai nou concept de Tabără urbană de vară la Zeppelin Schule, între 30 iunie şi 1 august. Fiecare săptămână aduce educatori noi şi teme diferite dintre care amintim doar câteva: cinema (experimente foto-video, diafilme), odiseea muzicală cu instrumente, ateliere de hăinuţe şi jucării, ateliere de cărţi ilustrate şi foclor pentru copii, lumea plantelor şi apicultură, poveşti despre Bucureşti, land art şi sculptură. Încadrată în programul normal al unei zile de lucru, tabăra ascunde în spaţiul unei case de patrimoniu cu grădină, un concept complet de petrecere a timpului pentru copii: joacă, mişcare, ateliere, masă şi somn. Detalii despre teme şi tarife, găsiţi accesând http://www.asociatiadadece.ro/program/tabara-urbana/.

Dacă pentru timpul săptămânii v-am oferit o gamă atât de variată de activităţi, în weekend-uri nu ne lăsăm mai prejos. Trei spaţii culturale diferite vă aşteaptă să le exploraţi alături de copiii dumneavoastră. Pornind de la patrimoniul bogat existent, obiecte, comori şi istorii ascunse în ele, vă oferim trei concepte diferite gândite special pe grupe de vârste, spaţii şi ateliere incluse. Pentru cei curioşi muzical, vă deschidem uşile Muzeului Naţional George Enescu unde experimentăm cu note, sunete şi mişcare http://www.asociatiadadece.ro/program/proiectul-muza-muzica-muzeu/
Pentru cei pasionaţi de trenuri, ştiinţă şi locomoţie, ştim noi locul ideal de joacă şi experimente la Muzeul Căilor Ferate Române http://www.asociatiadadece.ro/program/cu-antren/


Iar pentru cei pasionaţi de istorie şi mistere, dar şi de dezlegarea lor, vă invităm într-o aventură prin bătrânul parc Cişmigiu http://www.asociatiadadece.ro/program/povesti-si-jocuri-cismigiu/.

Vara este o perioadă ideală şi pentru petreceri, aşa că dacă aveţi un mini sărbătorit în familie, vă oferim şansa s-o petreceţi alături de Harap-Alb şi de Sfânta Duminică http://www.asociatiadadece.ro/program/petreceri-harap-alb/. Cum zilele de naştere sunt un prilej nu doar pentru o reuniune de familie, dar şi pentru jocuri cu prietenii şi cadouri, vă oferim un pachet de aniversare special: urmărind iţele tradiţionalei poveşti româneşti Harap-Alb, copiii pot trece prin probele salatelor din grădina ursului, trecutul furnicilor peste apă, selectatul boabelor, prinderea Ilenei transformată în pasăre, recunoaşterea prinţesei cu ajutorul albinelor şi culminând cu suflatul în tort. Dacă această scurtă descriere nu v-a convins, poate o vor face cuvintele Victoriei Josanu, mama unui sărbătorit de numai 3 ani: Vreau sincer să vă mulţumesc pentru frumoasa şi interesanta petrecere organizată pentru Hunor la a treia sa aniversare! Totul a fost perfect de la atmosfera şi spaţiul aerisit pe care îl dă clădirea Zeppelin Schule, până la foarte buna prestaţie a Sfintei Vineri şi a lui Harap Alb. Toţi copiii s-au simţit bine (aşa cum sunt ei, fiecare cu apucăturile şi caracterul său).

Accesul la programe se face numai pe bază de înscrieri care se fac de luni, ora 10.00 până vineri, ora 16.00, în săptămâna programului la e-mail: inscrieri@asociatidadece.ro (este necesară precizarea numelui programului, numele şi vârsta copilului, iar înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor). 
Detalii legate de tarife şi modalităţile de plată: http://www.asociatiadadece.ro/.

No comments:

Post a Comment

Comentarii