Friday, June 13, 2014

Cele mai frumoase cărţi îi aşteaptă (şi) pe copii


Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură (APC) anunţă proiectul Cele mai frumoase cărţi. Proiectul se constituie într-o platformă de dezbatere pe tema designului de carte atât pentru profesionişti din lumea editorială, cât şi pentru designeri, graficieni independenţi şi publicul larg. Practic, activitatea centrală a proiectului o reprezintă un concurs naţional de design de carte, finalizat cu o expoziţie a celor mai frumoase cărţi din România.

Ediţia 2014 a proiectului Cele mai frumoase cărţi din România cuprinde:

• Concurs naţional de design de carte. Acesta va fi lansat foarte curând, mai precis luni, 16 iunie 2014, în paralel cu deschiderea unei expoziţii organizate în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti. În cadrul expoziţiei există o secţiune dedicată copiilor. Tot acum şi aici Iulia Iordan va susţine un atelier pentru cei mici.

• Premii speciale (inclusiv un premiu pentru cea mai frumoasă carte pentru copii) - în luna octombrie 2014. Tot atunci va fi organizat un atelier pentru copii.

• Master-class pentru profesioniştii din domeniul cărţii, despre rolul „fabricantului” într-o mare editură, susţinut de un specialist din Franţa

• Expoziţie cu cărţile câştigătoare la Bucureşti 

Potrivit organizatorilor, proiectul a fost selectat şi în acest an pentru a primi sprijin financiar din partea Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

De ce carte tipărită? Mai e loc de carte "pe hârtie" în ziua de azi? 
"Am dorit să creştem interesul şi curiozitatea faţă de posibile criterii de evaluare a designului de carte, o abordare care priveşte în egală măsură coperta cărţii, cât şi aranjarea textului în raport cu lizibilitatea lui, intersecţia între conceptul grafic, ilustraţie şi obiectualitatea cărţii, înţeleasă şi ca performanţă tehnică în prelucrarea, tipărirea şi finisarea ei" - au declarat organizatorii, reprezentanţi ai APC.

Gazeta culturală a copiilor - B24Kids este mândră să fie partener media la proiectul Cele mai frumoase cărţi, ediţia 2014. Vă vom ţine la curent cu statusul proiectului.

Mai multe detalii puteţi găsi şi pe site-ul dedicat proiectului: www.celemaifrumoasecarti.ro.
Sau la email: acasa@celemaifrumoasecarti.ro, telefon: 0724.083.932.

No comments:

Post a Comment

Comentarii