Friday, February 22, 2013

Târgul Mărţişorului la MŢR

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă în perioada 27 februarie – 3 martie 2013, la Târgul Mărtişorului.

Intrat în obişnuinţa publicului bucureştean, Târgul Mărţişorului continuă să experimenteze prin criteriile de selecţie care vizează valoarea obiectului handmade şi inovaţia, un grad de creativitate care să situeze participanţii în sfera artistică şi a unui meşteşug capabil să fie reînnoit. 

Selecţia urmăreşte şi anul acesta ca Târgul Mărţişorului să aibă o ofertă foarte bogată, uşor reperabilă prin diversitatea şi unicitatea mărţişoarelor, fie că au ca sursă de influenţă lumea ţărănească, fie că recuperează stiluri artistice sau provenite din contextul urban (de la obiectul manufacturat, la amprenta unui design contemporan, la banda desenată sau personaje din mitologia ţărănească şi urbană) să comunice cu expresivitate, imaginaţie, simţ al umorului şi o bună stăpânire a materiilor cu care sunt create. 

Suntem interesaţi şi de aducerea în atenţia publicului cumpărător a anumitor categorii de mărţişoare care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent ca, de exemplu, mărţişorul de oraş, mărţişorul rustic, mărţişorul tip goblen, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci ca un contrapunct la creațiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade. 

Povestea mărţişorului prinde zeci şi zeci de chipuri în cusături, fire de lână, fetru, lut, lemn, hârtie manuală, piele, plastic, metal şi alte materii interesant exploatate.

Decorăm târgul şi cu câteva gusturi proaspete şi dulci de turtă dulce, kürtős kalács, mere şi prăjituri de casă, suc natural de mere, fructe uscate şi miere.

De asemenea, invităm ca participanţi şcoli, fundaţii, asociaţii, organizaţii care au ca activitate acţiuni cu caracter umanitar.

Prin târg:

Piesa de teatru cu păpuşi şi umbre, Baba Dochia, susţinută de trupa Tropăiele - coordonator Beatrice Iordan, sâmbătă, 2 martie 2013, ora 13, sala Atelierului de creativitate.

Orarul târgului: orele 10 - 18. 

Bilet de intrare: 6 lei preţ întreg, 3 lei preţ redus (elevi, studenţi, pensionari)

No comments:

Post a Comment

Comentarii