Thursday, August 16, 2012

Food Revolution la Bucureşti

Mişcarea Food Revolution, iniţiată de Jamie Oliver, în care arta de a spune poveşti este împletită cu pasiunea pentru mâncarea sănătoasă, ajunge şi în România, cu atelierele "Micii bucătari", potrivit unui comunicat de pe Mediafax.

Atelierul "Micii bucătari" din 18 august 2012 este primul dintr-o serie de 5 evenimente organizate de Food Revolution România împreună cu editura Curtea Veche şi Librăria Bastilia. Evenimentul va avea loc de la ora 10.30, la restaurantul frufru (Str. Batiştei, nr.1).

Atelierul din 18 august se adresează copiilor cu vârste între 3 şi 5 ani, care vor asculta o poveste antrenantă şi vor învăţa să prepare, inspiraţi de reţetele lui Jamie Oliver, un iaurt de bivoliţă cu fructe de pădure şi miere proaspăt scoasă din stup. Intrarea este liberă, iar numărul maxim de familii care pot participa la eveniment este limitat, tocmai de aceea participarea se face pe bază de rezervare.


Echipa Food Revolution România, recent desemnată să promoveze un stil de viaţă sănătos chiar de către Jamie Oliver, este coordonată de Daniela Mişcov, fondatoarea atelierului de poveşti şi teatru interactiv Artelier D.

Alături de editura Curtea Veche şi Librăria Bastilia, Food Revolution România îşi propune să încurajeze o alimentaţie corectă de la cele mai fragede vârste, prin seria de evenimente "Micii bucătari", în care arta de a spune poveşti va fi împletită cu pasiunea pentru mâncarea sănătoasă.

Faimosul bucătar Jamie Oliver, protagonist al unor numeroase show-uri TV culinare, a început campania "Food Revolution" pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin "Ministry of Food", cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor iniţiative stau reţetele din volumul "Jamie’s Ministry of Food" ("Jamie, ministrul hranei sănătoase", Curtea Veche Publishing, 2012) - tradus în Statele Unite ca "Jamie’s Food Revolution", prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că "oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore".

Următorul eveniment din seria "Micii bucătari" va avea loc la Librăria Bastilia (Piaţa Romană, nr. 5) pe data de 15 septembrie şi va prezenta o aventură în jurul volumului "Închide ochii! Povestea seminţei" de Dumitru Radu Popa, alături de "seminţe şi fructe care te fac mare": dovleac, floarea-soarelui, alune, migdale, stafide, nuci şi fistic.

Programul complet al evenimentelor (după cum scrie aici) este:
- 18 august, ora 10.30, restaurant frufru, str. Batiştei nr. 1, intrarea liberă (locurile sunt deja epuizate)
Salată cu fructe de pădure, iaurt sănătos de bivoliţă şi miere proaspăt scoasă din stup
- 15 septembrie, ora 11.00, Librăria Bastilia, Piaţa Romană nr. 5
Seminţe şi fructe care te fac mare: dovleac, floarea soarelui, alune, migdale, stafide, nuci şi fistic
- 14 octombrie, ora 11.00, Librăria Bastilia, Piaţa Romană nr. 5
Curcubeul din farfurie: legume colorate şi proaspete
- 10 noiembrie, ora 11.00, Librăria Bastilia, Piaţa Romană nr. 5
Povestea bobului de grâu
- 8 decembrie, ora 11.00, Librăria Bastilia, Piaţa Romană nr. 5
Steluţe cu nucă, scorţişoară şi ceai relaxant de tei cu miere

No comments:

Post a Comment

Comentarii