Tuesday, August 21, 2012

Casa pescărească, la Muzeul Satului



Ce-i o casă de pescar – ia spune-mi, tu ai habar?
program pentru familii cu copii mici în Muzeul Satului

Sub egida Din poartă în poartă. Fii zburdalnic! asociaţia De dragul artei recomandă în următoarele zile de sfârşit de săptămână programe de educaţie creativă pentru familii cu copii de 2-6 ani în Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti.

Tema “Ce-i o casă de pescar – ia spune-mi, tu ai habar?” va propune două tipuri de activităţi într-un singur program care durează o oră: vizită interactivă în gospodăria din Ostrov şi un atelier creativ în care copiii vor folosi materiale naturale întâlnite în spațiul satului tradiţional. 

Copiii vor fi invitaţi să descopere drumul spre o gospodărie de pescari fiind ajutaţi de unele indicii naturale de adulmecat sau de altele atent plasate de către organizatori de observat. Ajunşi acolo, vor descoperi că totul are legătură cu apa în jurul căreia se învârt toate celelalte aspecte ale vieţii locuitorilor din Ostrov. Diferite jocuri vor accentua importanța apei pentru oamenii din acest tip de univers, iar copiii vor descoperi obiecte, obiceiuri şi materiale care ajută la conviețuirea cu peştii şi cu peisajul lacustru. O marionetă supriză va spune o poveste iar diferite jocuri de imaginaţie vor ajuta la conştientizarea legăturii dintre om şi mediul în care trăieşte. În partea de atelier, în funcţie de vârstă, o familie de peştişori se va naşte din mânuţe de copii şi încredere de părinţi.

Există şi variantă de program pe ploaie. E chiar mai interesant atunci!

 
Programele se desfăşoară după următorul orar:

· sâmbată, 25 august, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
· duminică, 26 august, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
· sâmbată, 1 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
· duminică, 2 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
· sâmbată, 8 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 4-6 ani
· duminică, 9 septembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani

Pentru programări şi alte detalii - vizitaţi site-ul organizatorilor.

No comments:

Post a Comment

Comentarii