Tuesday, November 1, 2011

Viaţa e frumoasă ... cu ateliere pentru copii

Festivalul Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e Frumoasa!”, organizat de Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, a ajuns la cea de-a patra ediţie, ce va avea loc în perioada 10-20 noiembrie 2011. Spectacolele şi evenimentele Festivalului sunt însoţite de multe activităţi pentru copii. Ca o noutate, în acest an, pe lângă atelierele care vor avea loc la Teatru, la „Studioul pentru Copii”, echipa Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" va susţine şi o serie de ateliere în deplasare, la diverse şcoli, grădiniţe şi afterschools. Participarea este liberă!

ABC-ul în Teatru
10 noiembrie, ora 10.00 – 11.30, Şcoala generală nr.11 „I.H. Rădulescu”, pentru elevii şcolii
11 noiembrie, ora 10.00 -11.30, Şcoala generală nr. 85 „Vasile Bunescu”, pentru elevii şcolii
12 noiembrie, ora 10.00 -11.30, Studioul pentru Copii
13 noiembrie, ora 10.00 -11.30, Studioul pentru Copii
14 noiembrie, ora 10.00 -11.30, Şcoala generală nr. 59 „Dimitrie Sturdza”, pentru elevii şcolii
Vârsta minimă: 7 ani
Atelierul este coordonat de Oana Rusu, actriţă a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” şi are ca scop introducerea copiilor în lumea spectacolului. Într-o întâlnire de 1h şi 30 min, copiii vor învăţa ABC-ul Teatrului: ce este scena, ce sunt actorii, ce este un regizor, ce sunt rolurile, costumele, ce este o piesă de teatru. Mai mult, copiii îşi vor dezvolta abilităţile personale prin tehnici de actorie şi interpretare, jocuri, improvizaţii, exercţtii de dicţie şi mişcare scenică.

Atelier de Creativitate „Viata e Frumoasa!”
11 noiembrie, ora 16.30 - 18.00 , Studioul pentru Copii
12-13 noiembrie, ora 12.30 - 14.00, Studioul pentru Copii
14-18 noiembrie, ora 16.30 -18.00, Studioul pentru Copii
Ca si in anii precedenti, atelierul de creativitate „Viata e Frumoasa!” este coordonat de prietena si colaboratoarea teatrului, Adriana Teodorescu. Scopul atelierului este de a oferi copiilor din medii dezavantajate acces la diverse activitati creative. Copiii vor explora domeniul artei plastice, lucrand cu materiale variate, dezvoltandu-si astfel imaginatia si increderea in sine.

Vernisajul Expozitiei “Viata e Frumoasa!”
18 noiembrie, ora 18.30, Foaier TNO
Expozitia “Viata e Frumoasa!” va prezenta lucrarile create de copii in cadrul atelierului de arte plastice coordonat de Adriana Teodorescu. Lucrarile, de dimensiuni variabile si create cu medii mixte, de la pictura, la colaj si papier-mache, vor demonstra abilitatile si sensibilitatea copiilor din medii dezavantajate , aratand ca, prin arta si creativitate, viata poate fi frumoasa!
Atelier de inventie muzicala!
10 noiembrie, ora 14.30-16.00, Gradinita si after-school „Sincron”, pentru copiii inscrisi la gradinita/after-school
11 noiembrie, ora 14.30-16.00, After-school „Sunny Day”, pentru copiii inscrisi la after-school
12 noiembrie, ora 14.30-16.00, Studioul pentru Copii
15 noiembrie, ora 14.30-16.00, Gradinita nr. 41, pentru copiii inscrisi la gradinita
Atelierul este coordonat de Gabriel Popescu, maestrul de cor al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” si are ca scop incurajarea creativitatii muzicale la copii, care vor lucra impreuna pentru a compune un cantec! Intr-o intalnire de o ora si 30 minute, prin improvizatie si imaginatie, copiii vor crea o linie melodica, folosind instrumente pentru a tine ritmul si vor scrie impreuna versurile, pentru a ilustra prin muzica faptul ca „Viata e Frumoasa!”

Teatru de Umbre
15-20 noiembrie, ora 12.30-14.00, Studioul pentru Copii
Atelierul este coordonat de Beatrice Iordan, muzician si maestru-papusar. Copiii vor invata despre teatrul de animatie si teatrul de umbre, luand astfel un prim contact direct cu lumea spectacolului si a povestilor dramatice. Cursul urmareste sa dezvolte indemanarea si creativitatea copiilor, care vor inventa impreuna o poveste, pentru care vor mesteri papusile de teatru si decorul. La finalul intalnirilor, parintii sunt asteptati la spectacol!

Atelier de pantomima
15-20 noiembrie, 14.30 – 16.00 , Studioul pentru Copii
Atelierul este coordonat de Mioara Ifrim, solista a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, specializata in spectacole pentru copii. Copiii vor invata despre comunicarea nonverbala si vor deprinde cateva din miscarile clasice de pantomima, jucandu-se cu limbajul trupului si folosindu-si imaginatia pentru a pregati un mic spectacol!

Copiii, la intalnire cu Bianca Ionescu!
13 noiembrie, ora 14.30, Studioul pentru Copii
Solista Bianca Ionescu ii asteapta pe copii la o intalnire in foaierul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, pentru a vorbi despre muzica, spectacol, cantec si dans! Bianca va povesti despre experientele si bucuriile sale ca dirijor al corului pentru copii „Ministars” si le va oferi copiilor un mic cadou.

Atelierele pentru copii „Viata e Frumoasa!” sunt o initiativa a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” de a apropia copiii de lumea artei si creativitatii, parte a proiectului „Creste prin Arta!”.

No comments:

Post a Comment

Comentarii