Tuesday, November 29, 2011

De dragul artei, în decembrie


sursa foto: dedragulartei.ro

Program special de Craciun
Chipuri de sărbătoare pentru familii cu copii de 2-6 ani,
în Muzeul Ţăranului Român

Asociaţia De dragul artei propune în luna decembrie în Muzeul Naţional al Ţăranului Român un program special de educaţie creativă adresat familiilor cu copii între 2 şi 6 ani care se va finaliza cu o expoziţie: Chipuri de sărbătoare.  Expoziţia va avea vernisajul duminică, 18 decembrie, ora 17.00 în Muzeul Ţăranului Român.

Programul propune două tipuri de activităţi:
1. vizită interactivă în muzeu şi 
2. un atelier creativ

Muzică, joc, poveste şi descoperire în familie şi în grup, prin imagini maiestrit pictate şi prin experienţa personală a copilului în raport cu mama sa, iată ingredientele programului.

În sala de Icoane a muzeului, pornind de la frumoase icoane care îi reprezintă pe Maica Domnului cu Pruncul se vor propune jocuri şi activităţi care vor face referire pe de o parte la evenimentul sărbătorit de Crăciun, naşterea lui Iisus, şi, pe de altă parte, la propria experienţă a copilului în raport cu mama sa.  Astfel, familiile vor fi invitate să identifice detaliul semnificativ dintr-o icoană, cei mici împreună cu mama urmând să imite gesturile şi mimica observate în icoană şi să compare impostarea personajelor cu cea din fotografia pe care fiecare copil va trebui s-o aducă: mama cu bebeluşul în braţe. Cei mai mari vor face schiţe după icoane iar totul va fi agrementat de un colind şi de povestea Crăciunului într-o atmosferă de sărbătoare.

Programele se desfăşoară după următorul orar:
·        sâmbată, 3 decembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
·        sâmbată, 3 decembrie, ora 11.30, familii cu copii de 3-4 ani

·        duminică, 4 decembrie, ora 10.30, familii cu copii de 4-6 ani

·        sâmbată, 10 decembrie, ora 10.00, familii cu copii de 2-3 ani
·        sâmbată, 10 decembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

·        duminică, 11 decembrie, ora 10.30, familii cu copii de 3-4 ani

·        sâmbată, 17 decembrie, ora 10.00, familii cu copii de 3-4 ani
·        sâmbată, 17 decembrie, ora 11.30, familii cu copii de 4-6 ani

·        duminică, 18 decembrie, ora 10.30, familii cu copii de 2-3 ani

Programările sunt absolut necesare şi se fac numai în săptămâna programului la emailul: programari@dedragulartei.ro (confirmarea înscrierii se va face printr-un email al organizatorilor) sau la telefonul: 0747.02.73.53
Taxele de participare la program sunt următoarele: 40 lei/familie formată din doi membri, 50 lei/familie formată din trei membri, 60 lei/ familie formată din patru membri etc.
Asociaţia îşi propune să fie o sursă de inspiraţie pentru educaţia din România, să propună cele mai adaptate, imaginative şi moderne programe de educaţie creativă în muzee sau spaţii similare.  http://www.facebook.com/dedragulartei

No comments:

Post a Comment

Comentarii