Thursday, November 3, 2011

Ateliere de magie a cărţilor

sursa foto
Global Mindscape, în parteneriat cu Librăria Cărtureşti organizează ateliere de creaţie pentru copii de 6-13 ani: Magia cărţilorAtelier de ilustraţie de carte. Hans Christian Andersen – Crăiasa zăpezii

Potrivit unui comunicat de presă, este vorba despre o serie de ateliere de creaţie pentru copii, conturate în jurul relaţiei dintre căţți şi imagine, dintre text şi artele plastice. În prima serie de ateliere, din luna noiembrie, vom experimenta un domeniu fascinant şi plin de savoare, cel al ilustraţiei de carte.

Întâlnirile se vor desfăşura sub forma unui modul de patru ateliere (a câte două zile de weekend) având ca temă universul cărţilor pentru copii. Pentru luna noiembrie tema aleasă este Universul poveştilor lui Hans Christian Andersen, iar povestea ilustrată va fi Crăiasa zăpezii.

Pe parcursul fiecărui atelier, copiii vor experimenta noi tehnici de ilustrare a fragmentelor alese – tempera pe carton, pictură pe sticlă, pictură pe lemn şi linogravură. Pentru fiecare tehnică va fi ales un nou fragment de poveste. În prima zi (sâmbăta) se va realiza partea de schiţă, pregătitoare, iar în a doua zi (duminica) partea de pictură/linogravură şi finalizarea lucrării. La final, fiecare copil va crea propria viziune în imagini a poveştii, iar lucrările tuturor vor fi expuse în spaţiul atelierului.Vernisajul expoziţiei va avea loc în ultima zi de atelier, duminică, 27 noiembrie, de la ora 13.30h, în spaţiul de la intrarea în Librăria Cărtureşti MŢR.

Program :
Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 11.30 – Atelier de pictură – tempera pe carton (1) (alegerea fragmentului, crearea personajelor, schițe pregătitoare
Duminică, 6 noiembrie, ora 11.30 – Atelier de pictură – tempera pe carton (2) finalizarea compoziției
Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 11.30 – Atelier de pictură pe sticlă (1) crearea modelului
Duminică, 13 noiembrie, ora 11.30- Atelier de pictură pe sticlă (2) transpunere pe sticlă, finalizare
Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 11.30 – Atelier de pictură pe lemn (1) crearea modelului,
Duminică, 20 noiembrie, ora 11.30 – Atelier de pictură pe lemn (2) transpunere pe lemn, finalizare
Sâmbătă, 26 noiembrie, ora 11.30 – Atelier de linogravură (1) alegerea fragmentului de poveste, schițe
Duminică, 27 noiembrie, ora 11.30 – Atelier de linogravură (2) – transpunerea pe linoleum, finalizare
Duminică, 27 noiembrie, ora 14.00- Copiii, părinții, bunicii și toți participanții sunt invitați la vernisajul Expoziției cu lucrările copiilor !

Mai multe informaţii despre înscrieri şi tarife puteţi găsi pe site-ul organizatorilor.

No comments:

Post a Comment

Comentarii