Monday, March 13, 2017

Improvizaţie pentru copii şi... concurs


Fundaţia Calea Victoriei, prin departamentul de cursuri şi ateliere pentru copii Şcoala de Arte şi Maniere, demarează pe 25 martie, de la ora 11.30, un Atelier de Improvizaţie pe text, pentru copii de 7-12 ani.

Organizatorii descriu acest atelier astfel:

Vă propunem un antrenament distractiv şi constructiv pentru copii, în cadrul unui atelier de actorie şi improvizaţie care are ca suport dialogul.

Improvizaţia pornită de la textul impus le va stimula celor mici creativitatea şi imaginaţia, punându-i în situaţii variate şi oferindu-le ocazia să urmărească diversitatea de reacţii şi să descopere modalităţi de adaptare la context.

A citi un text şi a transmite un mesaj presupun coerenţă şi forţă în gând. Par a fi două cerinţe exagerate pentru nişte copii, însă, prin intermediul jocului, cei mici îşi vor antrena capacitatea de a analiza o situaţie, de a se raporta concret la datele ei, de a identifica scopul unui gest sau cuvânt, de a observa, asculta şi nu în ultimul rând de a reacţiona just la situaţie.

Copiilor le este uşor să experimenteze şi să se joace în spatele personajelor. Fiecare personaj şi fiecare mască le oferă libertate de expresie. Dar cel mai important este să înţeleagă care este drumul parcurs de la gând la acţiune. În final, improvizaţia pe text le va aduce un plus de spontaneitate micilor cursanţi.

Textele vor fi alese în funcţie de vârsta participanţilor: fabule dramatizate, scene din poveşti nemuritoare, commedia dell’arte sau chiar extrase din Caragiale “Momente şi schiţe”.

Detalii:
Domeniul: Actorie şi cinema
Lector: Smaranda Caragea
Data de începere: 25 martie 2017
Ora de curs: 11.30
Număr ateliere: 3
Frecvenţa: Săptămânat, sâmbăta, o întâlnire durează o oră şi jumătate.
Tip: Practic
Vârsta minimă: 7 ani
Vârsta maximă: 12 ani
Cost: 165 ron (total pentru 3 întâlniri)
Cost redus cu card de fidelitate: 150 ron (total pentru 3 întâlniri)
Loc: Fundaţie - str Popa Soare nr 40, etaj 1
Număr maxim persoane: 14
Informaţii: www.scoaladeartesimaniere.ro

CONCURS:
Pentru 1 copil cu vârsta între 7 şi 12 ani, costul de participare la atelier va fi 0 lei!
Cerinţe: în comentarii "improvizaţi" o replică la "Concurs"- adică, vă invit să spuneţi dacă doriţi acea invitaţie gratuită la atelier pentru fiul sau fiica dvs., şi de ce

Câştigătorul va fi desemnat duminică 19 martie.
Succes!

2 comments:

  1. Buna ziua! As dori sa particip la concurs pentru baiatul meu *10 ani, care este foarte pasionat de teatru. A inceput timid teatrul in cadrul Pepinierii de talente in cadrul scolii si i/ar prinde tare bine un astfel de curs. Va multumesc mult!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună, Alina! Sigur, sunteţi înscrişi în concurs. Câştigătorul va fi desemnat duminică, 19 martie.

      Delete

Comentarii