Sunday, May 31, 2015

Școala Micile Vedete, un nou succes românesc la Cannes


Filmul educativ pentru copii “Mașina de făcut teme” continuă tradiția începută acum cinci ani, când s-a înregistrat prima selecție a unui scurtmetraj românesc pentru copii în secțiunea Short Film Corner a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Performanțele aparțin Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, proiect educațional nonguvernamental care are în portofoliu întreaga realizare a filmelor, incluzând pregătirea tuturor actorilor care apar în producții. 

Școala Micile Vedete a semnat până în prezent peste 20 de scurtmetraje, dintre care cinci producții au participat la secțiunea Short Film Corner a Festivalului de la Cannes începând cu anul 2010. Toți actorii care apar în filmele realizate prin acest proiect sunt copii, cursanți și absolvenți ai Școlii.

Alături de actori, cei cărora li se datorează frumoasa realizare a scurtmetrajului de succes “Mașina de făcut teme” formează o echipă de profesioniști, din care fac parte Ariana Pendiuc - regizor, Ema Pendiuc – producător, Cosmin Croitoru – Director de imagine, Petre Crăciun – scenarist. Producția este cuprinsă într-o serie de patru scurtmetraje cu detectivi, din care în această vară se va filma ultimul episod. 



Scurtmetrajul are la bază ipostaza inedită a unui grup de prieteni ingenioși - inventatorii unei mașini care poate fi programată să scrie teme. Acțiunea filmului prezintă misterioasa dispariție a mașinii de făcut teme, dispozitivul magic dorit în secret de toți elevii. Mașina este furată înainte de obținerea brevetului de invenție. În grupul de prieteni există un inspirat Detectiv care pornește pe urma făptașilor, însoțit de micii inventatori ai genialei mașinării. Chiar dacă la început șansele de a identifica autorii furtului sunt reduse, Micile Vedete își unesc forțele pentru aflarea adevărului, iar rezultatele nu întârzie să apară. Personajele principale sunt: Detectivul Andrei (Andrei Simionescu, 13 ani), Detectivel (Matei Burgui, 9 ani) și Asistenta (Codruța Dorobanțu, 12 ani).

No comments:

Post a Comment

Comentarii