Wednesday, May 13, 2015

Recapitulare cu Asociația Da’DeCe

Asociația Da’DeCe își face recapitularea de final de an cu ateliere dintre cele mai căutate și apreciate. Iată mai jos comunicatul reprezentanţilor Asociaţiei:

Îi invităm pe copiii de la 2 la 8 ani, alături de părinții lor într-o călătorie prin diverse domenii: ateliere ludice și creative despre natură la Atelierul de ierburi și Atelierul din copac, cu Iulia Iordan la Seneca Anticafe. 

Tot în același spațiu generos, vă așteptăm să continuăm împreună aventura filosofiei pentru copii de la 4 la 8 ani, cu o nouă temă, numită Cu alte cuvinte. Un week-end special vă așteaptă pe 23 și 24 mai când vă propunem un program de educație creativă prin muzică și mișcare, numit Muzeul vibrează, ce se desfășoară la Muzeul George Enescu.

Și, nu în ultimul rând, le propunem celor mai mici prieteni ai noștri o aventură în lumea teatrului nonverbal, având ca temă tot natura, numit Joc în verde și conceput împreună cu amicii noștri de la Artelier D.

Dar aceasta nu e totul! Pentru că ne-am propus să vă însoțim și în vacanță o vreme, vă invităm într-o Tabără urbană în centrul Bucureștiului timp de două săptămâni, aflată anul acesta la a doua ediție și găzduită de Școala Zeppelin Schule.

1. Atelierele de filosofie pentru copii, tema lunii mai fiind Cu alte cuvinte

Astăzi Andrei a spus:
Sânziana nu vorbește niciodată. Poate că nici nu există de-adevăratelea!
Uite, așa se vede cât de mult greșește el! S-ar putea să nu vorbesc mult, dar gândesc tot timpul!
Dacă la primele două teme am abordat subiecte precum curajul și frica, sufletul și mintea, de data aceasta atelierele de filosofie pentru copii vă propun o temă legată de cuvinte, unde vom vorbi despre puterea acestora, despre relația lor cu gesturile și cu gândirea, despre cuvinte frumoase și cuvinte care provoacă teamă sau despre cât de importante sunt ele.

Pretextul discuției noastre va fi nuvela Sânziana, de Matthew Lipman, una dintre primele cărți de filosofie scrise special pentru copii și tradusă în limba română în anul 1993, alături de o altă nuvelă a aceluiași autor, numită Ruxi. Discuția dintre copii și educator va fi completată de diverse jocuri și activități în care cuvintele sau lipsa lor vor fi principalele protagoniste. De asemenea, la finalul atelierului, fiecare copil va inventa propriul limbaj folosindu-se de litere, semne, pictograme sau desene mai elaborate.

Programul de desfășurare:
- sâmbătă, 16 mai 2015, ora 10,30 – pentru copii de 6-8 ani;
- duminică, 31 mai 2015, ora 10,30 – pentru copii de 4-6 ani.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/cu-alte-cuvinte/

Atelierul de ierburi cu Iulia Iordan, autoarea cărții Călătorie printre ierburi și lumină

Un atelier de început de vacanță din și despre natură. Atelierul se adresează întregii familii care va fi antrenată în jocuri și activități având ca subiect lumea plantelor. Călătorie printre ierburi și lumină, editată la Editura Cartea copiilor în anul 2012, este o carte interactivă, având ca personaje o fetiță, un cățel și plante obișnuite întâlnite peste tot, cum sunt păpădia, trifoiul, pătlagina etc. Personajele descoperă o lume de poveste chiar de sub tălpile noastre prin intermediul jocurilor și a povestioarelor. Atelierele, susținute chiar de autoarea cărții, se doresc a fi o continuare a poveștii din carte prin integrarea întregii familii în poveste. Copiii vor realiza pe parcursul activităților, împreună cu părinții, desene și un minierbar, iar la sfârșit vor primi în dar un săculeț cu semințe numai bune de plantat în ghiveci sau în curte.

Programul de desfășurare:
- sâmbătă, 6 iunie 2015, ora 10.30 – pentru familii cu copii de la 4 la 8 ani;

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/ateliere-de-ierburi/

2. Atelierul din copac, pentru familii cu copii de la 4 la 8 ani 


Atelierul din copac este un nou tip de atelier prin intermediul căruia vă invităm să descoperiți lumea fascinantă a pădurii fiind, în același timp, și un atelier preambul la cartea Luli și căsuța din copac, de Iulia Iordan, în curs de apariție la Editura Cartea copiilor. În cadrul atelierului, copiii sunt invitați pe de o parte să exploreze senzorial lumea copacilor: frunze, scoarță, rădăcini, rășină, crenguțe, semințe, muguri, diverse esențe de lemn etc. Pe de altă parte, copiii vor fi introduși într-o lume cu povești vechi despre plop și salcie, vor participa apoi la jocuri de grup prin care vor afla despre fragilitatea ecosistemului pădurii, vor compara propriile amprente cu cele ale arborilor, vor afla despre copacul vieții și, în funcție de vreme, împreună cu întregul grup, vor observa lumea vie a copacilor din Parcul Kiseleff, care se află în apropierea locului de desfășurare a atelierului, Seneca Anticafe.

La partea de atelier, copiii vor realiza căsuțe din hârtie de agățat în copaci și mici ierbare cu pui de corcoduș, aduși chiar din grădina lui Luli. Înainte de plecare, fiecare copil va agăța un gând bun în “pomul vieții”, adus de organizatori special pentru acest lucru.

Programul de desfășurare:
- sâmbătă, 9 mai 2015, ora 10,30 – pentru familii cu copii de la 4 la 6 ani;
- sâmbătă, 30 mai 2015, ora 10,30 – pentru familii cu copii de la 6 la 8 ani;
- sâmbătă, 13 iunie 2015, ora 10,30 – pentru familii cu copii de la 4 la 6 ani.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/atelierul-din-copac/

3. Joc în verde, spectacol de teatru nonverbal pentru copii de 1-3 ani


Asociația Da’DeCe și ArtelierD anunță cu bucurie spectacolul de teatru pentru familii cu copii de 1-3 ani, Joc în verde, care se desfășoară în zilele de sfârșit de săptămână în sala Grupul pentru Dialog Social, oferită cu generozitate de Green Hours (Calea Victoriei, nr. 120).

Organizatorii cred cu convingere în beneficiile pe care le are teatrul la cele mai mici vârste. Este demonstrat faptul că experiența de spectator a copiilor mici le dezvoltă acestora abilitățile cognitive, emoționale, sociale și creative, stimulându-i de o manieră uimitoare și profundă. Cu această convingere în minte, spectacolul s-a născut din gânduri, trăiri, obiecte, sentimente, curiozitate, uimire și speranță.

Nu doar natura, ci și obiectele din gradină sunt pentru copil un prilej de descoperire a lumii: prin sunete, forme, culori. Cu cât sunt mai simple și mai naturale, cu atât lucrurile îndeamnă mai mult la joc și stimulează mai complex creativitatea, mai ales primăvara, când cerul și pamântul vibrează, iar grădina înverzește. Cu gândul la înnoirea naturii și la jocul copiilor, s-a creat un Joc în verde. În grădina spectacolului sunt materii și obiecte care de-abia așteaptă să se transforme. Sticle, rondele de lemn, o frânghie groasă și una subțire, boabe de fasole și picături de apă, o pânză uriașă și un coș de nuiele, flori și fluturi de hârtie – toate capătă viață în mâinile unei fete curioase și jucăușe. Atât de bine se joacă ea în grădină, încât nici nu simte când a trecut timpul și s-a făcut ora de culcare!

Spectacolul este regizat de Daniela Mișcov, iar interpreta unică, prietena jucăușă a copiilor, este actrița Ana Maria Calița.

Programul de desfășurare:
- duminică, 10 mai 2015, ora 18,00;

Vă rugăm să reveniți din când în când pe site-ul nostru pentru a afla datele următoarelor reprezentații.
Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/joc-in-verde/

4. Muzeul vibrează, la Muzeul George Enescu, pentru familii cu copii de la 2 la 6 ani


Vă propunem un nou program educativ la Muzeul George Enescu: activ, vesel, creativ: Muzeul vibrează. Cum acest loc deosebit are încă atât de multe poveşti fermecătoare, vă aşteptăm în vibrantul spaţiu al muzeului pentru un program de educație prin muzică și mișcare creativă, organizat de echipa de educatori Da’DeCe împreună cu muzicieni. Activităţile propuse sunt potrivite pentru întreaga familie, astfel copiii şi părinţii se vor juca creativ prin mișcare, se vor familiariza cu obiectele de patrimoniu din cadrul muzeului ce amintesc de copilăria compozitorului, prin intermediul muzicii şi mișcării creative vor afla despre viața şi opera acestuia, vor învăţa cum îşi pot face propriile lor instrumente muzicale sau ce fel de sunete scot acestea. Programul este susținut de un educator de muzeu și un muzician (pianist sau flautist) și conține jocuri amuzante care îi familiarizează pe copii cu diferite timbruri ale sunetelor, cu instrumente și familiile lor și cu modul de funcționare a orchestrei.

Programul de desfășurare:
sâmbătă, 23 mai 2015, ora 10,00 – pentru familii cu copii de 2-3 ani;
duminică, 24 mai 2015, ora10,00 – pentru familii cu copii de 4-6 ani.

Mai multe detalii aici: http://www.asociatiadadece.ro/program/muzeul-vibreaza/

5. Tabăra urbană de vară, găzduită de Școala Zeppelin Schule, pentru copii de la 5 la 7 ani


Asociația Da’DeCe vă propune pentru începutul vacanței de vară o tabără urbană chiar în centrul orașului pentru copiii de la 5 la 9 ani, la școala Zeppelin Schule. Suntem la a doua ediție a acestui tip de tabără de vară și promitem să fie cel puțin la fel de frumos ca anul trecut. Tabăra durează două săptămâni, de luni până vineri, de la ora 9 la ora 17. În fiecare zi, pe lângă gustare, masă și jocuri diverse, le vom propune copiilor câte două activități educative principale: una de dimineață, mai elaborată, alta după amiază, mai relaxată. Dintre atelierele propuse zilnic copiilor, enumerăm doar câteva: ateliere de teatru Kamishibai, ateliere de benzi desenate, ateliere de filosofie pentru copii, atelier de apicultură, atelier de ierburi etc.

Mai multe detalii, inclusiv calendarul de activități pe zile, informații despre echipa de educatori și despre înscrieri, pe site-ul nostru:

http://www.asociatiadadece.ro/program/tabara-urbana-de-vara/

B24Kids se numără printre partenerii media ai Asociaţiei Da de ce.

No comments:

Post a Comment

Comentarii