Wednesday, October 3, 2018

Un copil din patru utilizează internetul de la 7 ani


26,8% dintre copii utilizează internetul de la 7 ani, în timp ce 90% dintre elevi dețin un profil de facebook, Conform Institutului de Prevenire a Criminalității, Studiul „Siguranța Copiilor în mediul online”, 2017, menționat de un comunicat English Kids Academy.

Pe 15 septembrie a avut loc la București evenimentul Copilul meu și tehnologiile. Oportunități și riscuri. Organizat de English Kids Academy și International House, evenimentul a adus laolaltă un număr impresionant de părinți interesați de subiectul tehnologiei în viața copilului lor. Evenimentul a fost moderat de Virgil Ianțu și i-a avut ca vorbitori pe:

• Mihai Laurenţiu Gânj - Fondator IH Bucharest, Inspector IH World Organisation, Consultant în Dezvoltarea Relațiilor Umane și Trainer calificat de Transformational Psychology Institute din Bergen, Olanda
• Georgiana Rosculeţ - Coordonator Programe Educaţionale "Salvaţi Copiii"
• Raluca Teleanu - Doctor Neurochirurg, Director al Secției de Neurologie a Spitalului Victor Gomoiu
• Christian Ciocan – Comisar Șef Poliţia Română, Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalităţii

Dincolo de interesul ridicat față de subiect, dovedit de sala plină, evenimentul a pus pe agenda părinților informații importante și relevante despre pericolele, dar și oportunitățile pe care le poate aduce tehnologia în viața copilului lor

De la întrebări legate de vârsta de la care copilul poate sau trebuie să aibă acces la tehnologie și internet, de la aspecte care țin de sănătatea sa fizică în raport cu tehnologia, până la informații legate de dezvoltarea și creșterea copilului sau despre oportunități de carieră. Riscurile nu au fost lăsate deoparte, iar statisticile sunt îngrijorătoare.

Ar trebui să permit copilului meu adolescent să petreacă timp nesupravegheat pe internet?

Specialiștii încurajează o relație deschisă între părinți și copil, bazată pe comunicare și încredere reciprocă. Cu toate aceștia, tot ei avertizează că până la o vârstă la care poate decide pentru el, copilul trebuie supravegheat, într-un fel sau altul, atunci când folosește internetul. Nu în ultimul rând, nu se recomandă accesul la tehnologie (utilizarea telefonului, a tabletelor, a calculatorului sau chiar a televizorului) înainte de vârsta de 3 ani, pentru a-i asigura acestuia o dezvoltare sănătoasă și armonioasă, din punct de vedere emoțional.

Riscurile internetului, potrivit datelor English Kids Academy:
- Utilizarea de informații eronate
- Infectarea sistemelor cu programe de tip malware 
- Încălcarea drepturilor de autor
- Hărțuire, abuz, șantaj online
- Pornografie infantilă
- Trafic de persoane
- Fraude
- Furt de identitate
- Dependență
Evenimentul Copilul meu și tehnologia. Oportunități și riscuri face parte din seria evenimentelor #conferințeleEKA, o serie de evenimente socio-educative, un concept unic care vine în sprijinul părinților cu instrumentele necesare pentru a crea o relație deschisă între copil și părinte, precum și pentru a ajuta la dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Cum întrețin relația cu copilul meu adolescent?

Adolescența este o perioadă dificilă din viața fiecărui părinte și, cu siguranță, din viața fiecărui copil aflat în plină ascensiune. Obstacolele nu trebuie să fie neapărat de netrecut, de aceea este încurajată o relație deschisă de comunicare între părinte și copil. Este bine de știut că în perioada adolescenței relațiile dintre părinți și copii se răcesc deseori, iar acest aspect poate avea un impact negativ asupra dezvoltării tinerilor. English Kids Academy vă invită să aflați mai multe într-un nou eveniment marca #conferințeleEKA: Reușita copilului meu adolescent - care sunt soluțiile în astfel de cazuri, cum putem aborda relația cu adolescentul la liceu, ce abilități se pot dezvolta cu ajutorul nostru pentru maturitate sau ce mai putem face, atunci când credem că nu mai e nimic de făcut. 
Detalii aici, evenimentul va avea loc pe 16 noiembrie.

Despre English Kids Academy

English Kids Academy este divizia International House specializată în predarea limbii engleze pentru copii. English Kids Academy, prin International House Bucharest, este singurul centru acreditat de pregătire a profesorilor în predarea limbii engleze pentru copii și adolescenți, curs de calificare a profesorilor moderat de Universitatea din Cambridge.

No comments:

Post a Comment

Comentarii