Tuesday, April 17, 2018

Oana Moraru, despre adolescență - și concurs pentru invitații gratuite la eveniment

Se scrie mult despre adolescență în ultima vreme, sau doar dau eu tot mai des de astfel de articole, cărți, lucrări, pentru că mă interesează? Caut eu tot mai mult să îmi elucidez niște necunoscute, temeri, angoase legate de această "vîrstă ingrată", sau de fapt e o preocupare generală a părinților conștienți, cu copii preadolescenți și adolescenți? 

Discuțiile pe tema acceptării și susținerii parcă n-au fost niciodată atît de multe, și în același timp, atît de puține. Simt uneori că trebuie să citesc și mai mult, să aflu și mai multe, să înțeleg și mai clar... și apoi vin acasă, la preadolescenții mei, și toată teoria se amalgamează, se topește cînd dă de practică. E ca mersul pe bicicletă: nu se uită niciodată, dar dacă nu îl practici des, riști să te împiedici și să cazi la următoarea urcare pe două roți.


Așa că atunci cînd am aflat de seminarul Oanei Moraru din 5 mai 2018 despre marile transformări din viața copiilor noștri, nu am putut decît să mă bucur! Uite, încă o ocazie să aflăm cum se formează standardul intern, care este drumul definirii identității, al asumării de sine și al încrederii în propria voce? Cum apar selecțiile de traseu școlar, cum se împletesc nevoile practice cu vocațiile aparent neproductive? Conflictul cu familia – o fumigenă sau un divorț adevărat? 

Va fi un seminar despre ferestrele de oportunitate ale adolescenței, despre creșterea cognitivă și împlinirea emoțională.
"Vă invit să înțelegem această imagine complicată emoțional și social, într-un atelier dedicat dascălilor și părinților cu copii între 9 și 18 ani. Vom răspunde, împreună, la cele mai neliniștitoare întrebări, punând sub reflector experiența mea ca mamă și ca dascăl, alături de cele mai interesante puncte de vedere ale specialiștilor în adolescență." - spune Oana Moraru, fondator al școlii Helikon, expert educațional.
Cîteva din întrebările la care evenimentul va încerca să răspundă sunt:
- este adolescența doar un mit?
- să am sau nu încredere în copilul meu?
- cum mă apropii de el când nu mai comunică?
- cum să îl ajut să evite excesele?
- cum mă asigur că încă îi pot ghida alegerile?
- cum îl ajut dacă nu mai învață, dacă a renunțat la școală?
- cum îl ajut să aibă încredereî n el?
- cum îl sprijin într-o lume a presiunii sexului comercial, a snobismului, a influențelor proaste și a manipulării?
- ce rol are școala în viața lui și ce tip de profesor i se potrivește adolescentului?
- care sunt, cu adevărat, nevoile lui la școală? Cum arată o școală pentru mintea și inima tânărului în formare?
- cum îl ajut să își găseasă vocația?

Oana Moraru vă așteaptă cu mare drag și convingerea că informația de calitate face diferența în viața copiilor noștri chiar de a doua zi. Va fi un seminar-dialog de 5h , cu timp pentru discuții și răspunsuri individuale. Vor fi prezenți și ADOLESCENȚI adevărați, invitați care vă vor da, de la sursă, cele mai autentice răspunsuri.

B24Kids by Anca Ilie este partener media la eveniment, ocazie cu care:

1. Vă oferim detalii pentru înscriere:
- Prețul unui bilet este 190 lei. Pentru grupurile de minim 10 persoane prețul este 160 lei.
Pachet special: 4 părinți susțin un dascăl. Cu acest pachet special, cadrele didactice au posibilitatea de a participa gratuit, dacă 4 părinți plătesc biletul de participare.
- Pentru a vă rezerva un loc în sală vă rugăm să completați formularul
https://goo.gl/forms/2dqjGSpYjYNdqATY2
Înscrierea este completă după efectuarea plății.
Vă rugăm să trimiteți prin formularul de înscriere, 2 întrebări care vă frământă sau vă pun în dificultate în relația dvs. directă cu copilul sau școala (formulări scurte, de maxim 2-3 rânduri fiecare, pentru că sigur vom avea ocazia să elaborăm și în funcție de interesul sălii sau de categoriile de probleme pe care le ridică și ceilalți părinți).
Locurile sunt limitate!
Pentru detalii și nelămuriri puteți să trimiteți mail la voceaparintilor@gmail.com

2. Vă oferim posibilitatea de a cîștiga prin concurs (și tragere la sorți) 2 invitații gratuite la evenimentul organizat pe 5 mai, pentru 2 blog-ascultători care ne răspund la întrebarea: de ce ați vrea să veniți la această conferință? Adică, ce doriți să aflați? 

Puteți trimite răspunsurile la comentarii la acest post pînă sîmbătă 21 aprilie (inclusiv), iar duminică vom decide cîștigătorii pe care îi vom bucura cu invitațiile gratuite.
Succes!

3. Vom transmite de la fața locului impresii și după eveniment un articol mai detaliat privind lucrurile noi (sau și pe cele mai vechi, dar necunoscute încă) pe care le aflăm acolo.

10 comments:

  1. Aș dori sa particip la această conferință pentru a fi un bun partener pentru copiii mei la trecerea prin adolescență.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te rog să te semnezi (sau un pseudonim, o poreclă, ceva :) ).

      Delete
    2. Am văzut numele (nu înțeleg setarea asta a blogului: dacă dau click pe Unknown apare direct numele persoanei). Roxana, ai cîștigat și tu o invitație, aștept un email de confirmare pe B24Kids@gmail.com.

      Delete
  2. Imi doresc sa fiu un părinte informat pentru a i oferi copilului meu tot sprijinul in luarea celor mai bune decizii . Cornelia

    ReplyDelete
  3. Stop joc! Cele două răspunsuri primite au cîștigat cîte o invitație la conferința Oanei Moraru. Aștept email pe B24kids@gmail.com cu datele de contact în cursul zilei de luni 23 aprilie. Invitațiile nerevendicate se redistribuie marți, 24 aprilie.
    Mulțumesc și vă aștept și cu alte informații, și la alte concursuri!

    ReplyDelete
  4. Multumesc mult! Am transmis mail. O seara buna! Cornelia

    ReplyDelete
  5. Buna ziua! Problema semnalata de dvs nu este singura...si eu m_am inscris la concurs, dar comentariul meu nu a aparut pe site. Poate sunt si alte persoane care au intampinat aceasta dificultate cu privire la expedierea comentariilor. In alta ordine de idei: castigatorul a revendicat cea de_a doua invitatie pt eveniment? Zi frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bună ziua! Vă mulțumesc pentru mesaj. Da, au fost trimise ambele invitații.
      Sincer, nu știu de ce nu a apărut răspunsul dvs. Dar vă mai așteptăm, avem concursuri pe diverse teme.
      Și poate ne vedem la conferință! :)

      Delete
  6. Mâine este evenimentul. Cum se va proceda? Multumesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am vazut mailul mai tarziu. Scuze. Va multumesc!

      Delete

Comentarii