Thursday, February 22, 2018

Cum să scrii o carte de aventuri

Probabil că toți am simțit la un moment dat impulsul aventurii. Să purcedem într-o aventură, să o planificăm, să ne facem bagajul... Sau dimpotrivă, să povestim despre o aventură, într-o carte. Dar poate că nu am știut cum să o facem, de unde să pornim, cu ce să începem. Și ne-am poticnit.


Editura Corint, prin divizia Junior, propune tinerilor săi cititori-scriitori o astfel de lucrare care îi poate ajuta să pornească în demersul lor scriitoricesc.

Lucrarea se numește chiar așa: "Cum să scrii o carte de aventuri" și este de genul "de completat". Se deschide cu un scurt sumar explicativ despre cum să îți construiești povestea, ce părți trebuie să cuprindă povestea ta. Apoi cartea devine... a ta, tu ești scriitorul, iar autorul Paul Dowswell lucrării, apărute la Corint, doar te ghidează.

Trebuie să stabilești singur, așadar, cine vor fi personajele, ce pot face ele și cum se caracterizează, ca oameni, cum vorbesc, ce hobby-uri au, personaje pozitive și personaje negative și așa mai departe. Și apoi treci la partea de poveste: ce se întîmplă, care e intriga acțiunii, sporește tensiunea, și apoi încheie.

Toate acestea și multe altele le puteți găsi în această carte. Poate nu veți deveni Jules Verne, dar cu siguranță dacă luați în serios acest demers, la final veți avea o carte scrisă de voi. Și poate totuși nu vă opriți la una singură :)

Mai multe detalii despre această lucrare și altele de la Editura Corint puteți găsi pe site-ul editurii aici

No comments:

Post a Comment

Comentarii