Tuesday, November 28, 2017

Prin ochi de bebe, un nou concept de carte

După cum știți deja, săptămâna trecută a avut loc Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, ediția 2017. Printre multe, multe altele, am văzut acolo imaginea unei piețe de carte pentru copii, de dimensiuni uriașe! Vorba lui nea Mărin, or mai fi fost ele și altele, dar eu numai cărți pentru copii vedeam în fața ochilor! :)

Ilustrate sau fără poze, în format mare, mijlociu, sau de buzunar, cu pagini din hârtie lucioasă, cartonate sau plastifiate, cu culori mai vii sau mai pale, cu scris mai mare sau mai italic, lucrări de autori români sau traduceri din limbi de circulație, cu evenimente de lansare și bugete de marketing sau doar publicate, pe raft etalate, și-apoi cumpărate, cărțile pentru copii există pe piață pentru toate gusturile.

Și-atunci, ce-ar mai putea apărea nou, nemaivăzut până acum, în materie de carte pentru copii? 

Păi în primul rând, un concept nou, inovativ, lansat chiar zilele trecute în țara noastră de Sierra Madre sub numele ”Prin ochi de bebe”. Iar apoi, acest concept este imaginat de un tătic devotat, Kamil Ziegler, din iubire pentru copii.

Potrivit cercetărilor științifice, contrastele alb-negru sunt cele mai puternice și mai ușoare combinații de culori pe care un copil le poate recunoaște încă din primele luni de viață. Utilizarea acestor contraste stimulează curiozitatea și activitatea creierului copilașilor cu vârsta între 0-12 luni, contribuind la o dezvoltare vizuală mai rapidă și o mai mare claritate mentală.
Aceste cercetări științifice stau la baza conceptului ”Prin ochi de bebe”, titlu sub care se află o serie unică de cărți pentru stimularea dezvoltării bebelușului. 

Seria ”Prin ochi de bebe” este un concept inovator care include trei cărți în format clasic:
- Melcul, 
- Zmeul, 
- Furculița & Lingură

 

și o carte pliabilă ce poate fi desfășurată pe pătuț sau pe păturică (Armonica), toate adresându-se familiilor cu copii cu vârste cuprinse între 0-12 luni și având ilustrații în culorile alb - negru și alb-negru-roșu. 

La lansarea conceptului Prin ochi de bebe
Cărțile ”Prin ochi de bebe” fac parte din portofoliul Sierra Madre, editură independentă fondată de Kamil Ziegler, un tătic devotat și iubitor. Dornic de a înțelege și a păși în lumea copiilor lui încă de la naștere și de a contribui la dezvoltarea lor emoțională și cognitivă, Kamil a căutat să înțeleagă universul bebelușilor, citind numeroase studii și cărți. În acest fel a luat naștere prima carte cu imagini contrastante pentru bebeluși care ne ajută să înțelegem și să privim lumea din perspectiva lor. În Polonia cărțile cu contrast ridicat au ajuns să fie nelipsite din trusoul bebelușului – fiind printre cele mai fancy cadouri. Setul de cărți se adresează familiilor care doresc să-și susțină copiii în dezvoltarea lor emoțional cognitivă, dar mai ales ajută întreaga familie să perceapă lumea prin ochii noului venit în familie.
Scopul nostru este ca, prin intermediul cărților, să contribuim la dezvoltarea abilităților copiilor, permițând familiilor să petreacă împreună timp de calitate chiar cu bebelușii lor, oferindu-le acces la lumea micuților. Acest concept a fost un suport în dezvoltarea copiilor mei și astfel am gândit extinderea lui sub forma cărților utile tuturor copiilor. După șase ani de la lansare, seria de cărți a ajuns acum a fi nelipsită din trusoul bebelușilor din Polonia și ne dorim să facem același lucru și în România, a declarat Kamil Ziegler, fondatorul Sierra Madre.
Fiind prezentă ca invitat special la evenimentul de lansare, Claudia Jimeno-Betrand, psiholog, specialist in Comunicare Relațională și Dezvoltare Personală, Fondator al Centrului AmaneSer a menționat: ”Prin Ochi de Bebe le permite părinților să înțeleagă mai bine cum bebelușul vede și percepe lumea, astfel putând fi alături de el într-o manieră mai empatica, ceea ce pune o bază solidă în dezvoltarea psihică și relațională a copilului”.

Și nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă uit la cărticelele acestea, mai că-mi vin lacrimi de nostalgie în ochi, amintindu-mi de primele volumașe pe care au pus mânuțele lor bucălate copiii mei! Și-mi saltă inima de bucurie că bebelușii de azi se pot bucura de lucrări frumoase, potrivite vârstei și priceperii lor, ba chiar cu potențial de dezvoltare pentru ei!

No comments:

Post a Comment

Comentarii