Thursday, October 13, 2016

15-16 octombrie, la Festivalul Ştiinţei pentru copii SCIKids


Pe 15 și 16 octombrie copiii, părinții și tinerii pasionați de știință și tehnologie sunt așteptați la nivelul 1 din Mall Promenada pentru evenimentul de știință educativă SCIKiDS Festivalul Științei.

Tema de anul acesta este Lumea în mișcare: Vechi și nou în știință, iar organizatorii își propun să ilustreze cât de departe a evoluat societatea prin știință într-un cadru destinat întregii familii. 

Activitățile, dar și exponatele aduse special timp de două zile la Mall Promenada includ interacțiunea cu antichități științifice ca mașina de scris Braille unică în România, dar și noi tehnologii ca dispozitivele de realitate virtuală.

Programul celor două zile de festival cuprinde:
- experimente distractive și pe înțelesul copiilor cu Fun Science, 
- spectacole științifice la scenă, 
- expoziții, 
- ateliere educative, 
- jocuri cu obiecte științifice interactive, 
- competiții de roboți și jucării inteligente. 



În cadrul festivalului, participanții sunt invitați să contribuie la crearea unui show experiment ,,Puterea lămâilor” în care 4.000 de lămâi vor genera energie electrică fără prize, ci doar prin intermediul elementelor naturale. Participanţii la festival pot descoperi suprizele pregătite în cinci zone dedicate: Sci, Tech, Fun, Edu şi Art.
Ediția din acest an se va bucura în premieră de participarea unora dintre cei mai cunoscuți YouTuberi din România și Moldova ca Gami OS, Viktor Moozz, Mariposa (Lorena Francisc), Regend, Cezar Poiata, Eugen Anghel și Cristian Bătrînu, Deniz Vural, Bibi, Daiana și Profesorul Trăsnit Spooky. YouTuberii vor deschide festivalul și vor ține la curent fanii cu noutăți de la SCIKiDS Festivalul Știintei.

SCIKiDS Festivalul Științei s-a născut din necesitatea unui alt mod de a aborda știința. Asta pentru că știința este un drept și o obligație în același timp pentru fiecare om care trece prin acest univers. Susținem alfabetizarea oamenilor în domeniul științei și considerăm că acest lucru este posibil într-un stil neconvențional, în afara sălilor de conferințe științifice, cu amuzament și curiozitate. Toată lumea este binevenită pentru că iubirea de cunoaștere nu te va lăsa niciodată cu inima frântă. declară Andreea Stoica, fondator Asociația Fascination și SCIKiDS Festivalul Știintei.
SCIKiDS Festivalul Științei se află la cea de-a patra ediție și reprezintă o inițiativă a Asociației Fascination împreună cu Fun Science România. Evenimentul beneficiază de sprijinul Da Vinci Learning, televiziunea educațională pentru întreaga familie, UPC România și este energizat de Tinmar. Partenerul educațional al festivalului este Centrul Edulier, primul centru de asistență pentru copiii dislexici.

Încurajați de succesul din anii trecuți, organizatorii se așteaptă la peste 8.000 de vizitatori care vor lua parte la cea mai cool întâlnire cu știința. 
Activitățile se vor desfășura în fiecare zi în intervalul 12.00 - 20.00, iar intrarea este liberă.
Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.scikids.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului.

No comments:

Post a Comment

Comentarii