Tuesday, July 26, 2016

A povestări - Povestărie



Cine nu o cunoaşte încă pe Victoria Pătraşcu? Care părinte şi care copil nu a interacţionat încă cu "Ziua în care a fugit somnul", sau "Stejarul pitic, cel mai bun tătic"?

Ei bine, la începutul acestei luni caniculare de vară 2016, Ascociația culturală EȘTI POVEȘTI, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Antim Ivireanul și cu Școala Generală nr. 131 București, au demarat proiectul POVESTĂRIA, Ateliere de poveşti cu scriitoarea Victoria Pătraşcu.



Proiectul, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, urmărește apropierea copiilor din orașul Râmnicu Vâlcea și din cartierul Rahova din București de literatură și cărți, precum și expunerea celor mici la evenimente culturale.

Scopul proiectului POVESTĂRIA este să înlăture barierele invizibile, fizice sau mentale, care separă acum cartierele și diversele comunităţi, precum și obstacolele care fac orașul inaccesibil unor grupuri marginalizate. Proiectul caută să identifice și să folosească potențialul creativ al copiilor din Râmnicu-Vâlcea și din cartierul Rahova, pentru reinterpretarea și rescrierea unei geografii imaginare și personale a zonelor în care aceștia locuiesc.

Prin susținerea de ateliere de povești noi, originale, prin tehnica teatrului de tip Kamishibai, proiectul POVESTĂRIA caută să-i facă pe copii să devină conștienți de spațiul în care locuiesc și să-i determine să-și construiască noi și trainice legături emoționale cu locul de apartenență.

Atelierele vor fi susținute de scriitoarea Victoria Pătrașcu și se vor desfășura la Râmnicu Vâlcea, în lunile iulie și august, și la București, în lunile septembrie-octombrie.
Principalele rezultate pe termen lung ale proiectului vor fi: promovarea potentialului creativ al copiilor, familiarizarea personalului instituţiilor partenere cu metode alternative, moderne de promovare a lecturii în rândul copiilor și tinerilor, stimularea instituţiilor de a aplica metoda propusă de acest proiect pentru propriile grupuri țintă, dezvoltarea abilităţilor de comunicare ale copiilor prin simbioză dintre literatură, teatru, pictură/ desen.

sursa foto
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în intregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

No comments:

Post a Comment

Comentarii