Tuesday, April 19, 2016

"Oraşul plin de viaţă", cel mai nou film al Micilor Vedete

Baloane colorate, flori şi foşnet de rochii de gală. În această atmosferă de sunet şi culoare, pe 14 aprilie, Micile Vedete de la Cartoon Network și-au lansat filmul pentru copii 

Decernarea diplomelor la premiera Micilor Vedete

„Orașul plin de viață” este titlul celui mai nou film românesc pentru copii în care rolurile au fost jucate de protagoniștii îndrăgitei emisiuni Expediția Cartoon Network, difuzată în această perioadă pe celebrul canal de televiziune pentru copii. Micii actori cu vârste între 6 și 12 ani sunt cu toții absolvenți ai Școlii de Film și Televiziune pentru Copii “Micile Vedete”, un proiect educațional nonguvernamental, unic în România, ce promovează tinerele talente și cinematografia de calitate pentru copii.

Roberta Mitache (9 ani) face un rol de excepție. Ea interpretează personajul principal, Aurora, o fetiță hotărâtă să salveze viața prietenului său. Acesta este grav bolnav din cauza poluării, care a distrus orașul în care copiii locuiesc. Dariana (Dariana Găvojdea, 8 ani ), optimistă din fire, este ajutorul de nădejde al Aurorei.
Roberta Mitache, actriţa din rolul principal, în centru
Ariana Pendiuc este regizorul filmului, iar sora sa, Ema Pendiuc, este producător. În această formulă, alături de o echipă de tineri profesioniști, cineastele și-au construit un palmares frumos, în care au nu mai puțin de 6 filme selecționate la Festivalul de la Cannes. Ele au fondat și Școala Micile Vedete, un proiect în cadrul căruia au realizat 22 de filme pentru copii, majoritatea cu teme educative.
„Orașul plin de viață este un film educativ, ce continuă scurmetrajul de succes Aurora. Doctorul pădurii., iar Ariana Pendiuc (regizoarea filmului) completează: „Aici abordăm însă tema protecției mediului înconjurător printr-o idee cât se poate de originală. Aflate în căutarea tratamentului pentru salvarea prietenului lor, fetițele descoperă că de fapt nu este vorba despre un medicament, ci remediul este un mediu înconjurător echilibrat, armonios, în care natura se îmbină cu o gândire pozitivă și o atitudine responsabilă a oamenilor față de tot ce îi înconjoară” - declară Ema Pendiuc.
Printre partenerii evenimentului s-au numărat Univer, Giusto, Napolact, Graco, ErfiKids, Bucovina, Movieplex, Plaza România, Primăria sect 1, Primăria sect 6, Primăria sect 3, Centrul Cultural Casa Artelor, Herlitz, Pelikan şi mulţi alţii. 

B24Kids s-a numărat, şi de această dată, printre partenerii media, alături de Agenda culturală pentru Copii, revista Bebelu, 121.ro, Qbebe, Urbankid.ro, Mamica Urbană, Ea și Ea, Idei pentru mămici și copii, Learning Hub, Pisica pe sârmă, Totul despre mame, ItsyBitsy, Radio România Cultural şi alţii.

No comments:

Post a Comment

Comentarii