Wednesday, May 27, 2015

Broscuţa Galoşi roşii şi atelier de training cultural


Cu ocazia zilei de 1 iunie, ArtelierD susţine, la un preţ special, un spectacol de teatru de păpuşi urmat de un atelier de pictură.

Duminică 31 mai, ora 11.00, Gradiniţa Grow Up, str Rândunelelor nr. 13, spectacolul Broscuţa Galoşi roşii, teatru pentru familii cu copii de 2-7 ani. O poveste inspirată de întâmplări adevărate din zilele noastre. Despre prietenie, curaj, supravieţuire.

Taxa: 15 lei/persoana.
Rezervari: artelierd@yahoo.com, artelierdproiecte2012@gmail.com.
Durata: o ora si jumatate, de la 11 la 12.30.

Actritele Ana-Maria Caliţa si Romina Boldaşu vor da viata personajelor: Broscuta Galosi rosii, Popic popandaul, Albastrita, pasarea albastra si Tinel, un baietel.

Premiera spectacolului a avut loc in cadrul evenimentului City Forest, de la Casa Universitarilor, 9-10 mai. Am exitins grupul de varsta, pana la 7 ani.

Teatru de papusi cu un concept nou, care stimuleaza creativitatea. Decorul si recuzita sunt create din carton reciclat si materiale din universul casnic si al copiilor. In partea a doua a evenimentului, vom picta personajele, afland lucruri interesante despre broscute, pasari si popandai.

Povestea noastra Broscuta Galosi rosii a fost scrisa in anul 2014, cu ocazia Zilei Pamantului, ca un manifest despre animalele amenintate din cauza lucrarilor industriale si de amenajari care nu respecta natura. In fiecare zi, povestea adevarata a celor 3 prieteni, plecati sa caute o casa noua, primeste noi si dramatice confirmari de pe tot globul. Cea mai recenta, din zona golfului San Francisco, in 11 mai.

“Ele unde sa se duca?
Veverite, ratoni, oposumi, pasari si toate celelalte animale din padurile aflate in zona golfului San Francisco depind de ecosistemul format de copaci. Copacii creeaza conditiile ca ele sa se hraneasca si sa creasca. Dar din august 2014, peste 100 000 de copaci vor fi taiati, iar multe tone de substante chimice vor fi imprastiate in zona de agricultorii tip Monsanto si Dow (care practica modificarile genetice). Unde sa se duca animalele? Cum sa supravietuiasca pe terenuri goale, pustii? Ce sa manance? Unde o sa-si mai faca veveritele casa si pasarile cuibul? Cand substantele toxice o sa le otraveasca apa, ele ce o sa mai bea? Aceste animale nu vor avea unde sa se refugieze si isi vor cauta in van o casa noua!”
https://www.facebook.com/nathanwinograd/photos/a.159167054107547.34833.159092957448290/969399839750927/?type=1&fref=nf

Training de educatie culturala, 3 zile in iunie
Intre 3 si 5 iunie, 24 ore de pregatire teoretica si practica, ofera Institutul National pentru Cercetare si Formare Culturala, Bd Unirii nr 2 (in aceeasi cladire cu Biblioteca Nationala, corp B), in cadrul unui Atelier de training pentru muzeografi, bibliotecari si alti angajati din institutii publice, ONG-uri sau artisti care doresc sa invete sa conceapa programe de educatie culturala atractive si adecvate varstelor mici (2-6 ani).
Formatorii si temele:
Daniela Mișcov (Artelier D. Proiecte pentru copii) Tematică: Specificul educației culturale; Principii de urmat în cadrul programelor de educație culturală;
Valentina Bâcu (Asociația Câte-n lună și-n mansardă) Tematică:Caracteristicile vârstei (de învățare și comportament); Metode și mijloace de educației potrivite vârstei;
Iulia Iordan (Asociația Da’DeCe) Tematică: Caracteristicile vârstei (de învățare și comportament); Etapele dezvoltării unui program de educație culturală;
Raluca Neamu (INCFC) Tematică: Specificul educației culturale; Principii de urmat în cadrul programelor de educație culturală;

Alte informatii si inscrieri:
Andreea Ruscan- andreea.ruscan@culturadata.ro,
0725 579 065
http://www.culturadata.ro/atelier-copii-2-6-ani/

In programul viitor
Atelier de bebelusi de la 10 luni la 2 ani, Mingiuca vesela, din 6 iunie, la Grow Up Kindergarten, ora 11.

B24Kids se numără printre partenerii media ai evenimentului, alături de Melc Codobelc, Gokid.ro, Agenda Culturală pentru Copii.

No comments:

Post a Comment

Comentarii