Tuesday, September 9, 2014

Lasă Televizorul şi Hai la Joacă!


Fundaţia Chance for Life organizează pe data de 13 septembrie 2014, între orele 10.00 şi 13.00 în Parcul Herăstrau din Bucureşti un eveniment intitulat "Lasa televizorul şi hai la joacă!". 

Acest eveniment face parte dintr-o campanie iniţiată de Chance For Life, aflată la a 6-a ediţie, care are ca scop promovarea jocului şi a modalităţilor educative de petrecere a timpului liber, ce se adresează atât copiilor, cât şi părinţilor acestora.

Campania îşi propune să fie un semnal de alarmă faţă de fenomenul educaţiei copiilor prin intermediul televizorului şi totodată o sursă de informare cu privire la posibilităţile de petrecere a timpului liber altfel decât în faţa televizorului sau a calculatorului. Copiii uită să se joace şi consideră mult mai comodă alegerea altor forme de divertisment în detrimentul mişcării în aer liber sau a jocurilor în care pot interacţiona cu alţi copii.

Acest lucru nu este lipsit de urmări negative în dezvoltarea lor emoţională, mai ales în condiţiile în care, în România, multe dintre emisiunile TV cu greu pot fi considerate educative. Specialiştii Fundaţiei Chance for Life vor să îi convingă pe copii că este simplu să renunţe la televizor şi să aleagă joaca în aer liber.

Vă aşteptăm cu mic cu mare in Parcul Herastrau, Aleea Michael Jackson, intrarea dinspre Arcul de Triumf, unde toţi copiii alături de părinţii lor sunt invitaţi să participe la ateliere interactive de lucru manual, confecționat brățări, face-painting şi jocuri în aer liber. Evenimentul este suștinut de Fundația Vodafone România.

Fundaţia Chance for Life este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

No comments:

Post a Comment

Comentarii