Friday, December 6, 2013

Mark Twain povestit copiilor stângaci

Pentru că decembrie este luna cadourilor, Left Shop, cu ocazia lansării magazinului online pentru stângaci, vă invită la un atelier gratuit de ilustraţie de carte pornind de la Prinţ şi cerşetor de Mark Twain. Atelierul este realizat în colaborare cu Global Mindscape, Librăria Bastilia şi Editura Casa Radio.
Iată mai jos anunţul de la partenerul Global Mindscape:

Dacă ai un copil stângaci între 6 şi 10 ani, vă aşteptăm cu drag la un atelier special în care povestim despre un autor îndrăgit, stângaci şi el: Mark Twain. 
Ascultăm câteva fragmente din Prinţ şi cerşetor, după scenariul radiofonic realizat de Vlaicu Bârna şi George Voinescu, privim ilustraţiile realizate de către Vasile Socoliuc, apoi ilustrăm împreună câteva momente reprezentative, cum ar fi întâlnirea dintre micul cerşetor Tom şi prinţul Eduard. Stabilim împreună cadrul pentru ilustraţiile noastre, pe care îl măsurăm cu rigle pentru stângaci, apoi îl decupăm folosind foarfece pentru stângaci; şi, pentru ca ilustraţiile noastre să fie cât mai spontane, montăm suporturi ajutătoare pe creioanele acuarelabile. La final invităm părinţii să ne admire creaţiile.

Atelierul se desfăşoară în ziua de duminică 15 decembrie, începând cu ora 11.00 la Librăria Bastilia din Piaţa Romană nr. 5 (aproximativ două ore).

Participarea este gratuită, iar materialele sunt puse la dispoziţia copiilor de către organizatori
Înscrieri: angelica@globalmindscape.ro, 0724.083.932 (Angelica Iacob)
Atelierul este inspirat de Prinț și cerșetor de Mark Twain, scenariu radiofonic realizat de Vlaicu Bârna și George Voinescu, ilustrații de Vasile Socoliuc, Editura Casa Radio, București, 2008, ISBN 978-973-7902-48-1
Atelierul Mark Twain povestit copiilor stângaci este realizat în parteneriat de către: Left Shop, Global Mindscape, Librăria Bastilia, Editura Casa Radio. Cu sprijinul Cofetăria Opera. Parteneri media: Intuitext, SuntParinte.ro, B24kids.

No comments:

Post a Comment

Comentarii